Debat

Nyt debatpanel zoomer ind på sundhedsdata

NYT DEBATPANEL: Altinget har fået et nyt hold af debattører til at se nærmere på sundhedsdata. I den næste tid skal det handle om mulighederne i sundhedsdata og de dilemmaer, som følger i kølvandet på dem. 

Sundhedsdata er temaet for en ny omgang debat på Altinget: sundhed. Mød panelet her.
Sundhedsdata er temaet for en ny omgang debat på Altinget: sundhed. Mød panelet her.
Line Jenvall
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Sundhedsministeren og Folketingets partier har taget fat på en af årets mest kildne opgaver: at få overblik over brugen af sundhedsdata og blive enige om, hvorvidt man skal stramme reglerne for adgangen til sundhedsdata. 

Altinget benytter lejligheden til at spørge et nyt hold af debattører: Er der styr på indsamlingen og brugen af sundhedsdata i Danmark? 

Hvor meget skal indsamles? Hvordan skal data anonymiseres ved deling? I hvilket omfang må forskere, myndigheder og industri få adgang til data? Og sidst, men ikke mindst, i hvilket omfang skal danskerne spørges, før data indsamles og bruges? 

Det er nogle af de oplagte spørgsmål, og debattørerne, der skal levere svarene, er:

Fakta
Deltag i debatten!
Send dit indlæg til [email protected]

Andreas Rudkjøbing har været formand for Lægeforeningen siden foråret sidste år. Med baggrund i en cand.med.-uddannelse fra Københavns Universitet arbejder han som post.doc. på afdelingen for sundhedstjenesteforskning samme sted og forsker i flere forskellige aspekter af det danske sundhedssystem.

Allan Flyvbjerg er sundhedsdekan ved Aarhus Universitet. Han er selv uddannet fra Aarhus Universitet, først som cand.med., efterfølgende som dr.med., og siden 2005 har han kunnet kalde sig professor. Med sin forskning i medicinsk endokrinologi har han hentet hæderfulde priser, og tidligere har han også været formand for Diabetesforeningen.

Kent Kristensen er lektor i sundhedsret ved Syddansk Universitet. Uddannet som cand.scient.pol. har han taget en ph.d. i sundhedsjura og gennem tiden forfattet en række bøger inden for det felt. Blandt andet med fokus på patienternes rettigheder, myndighedernes tilsyn og sundhedspersonernes ansvar.  

Ole Kjeldsen er medlem af bestyrelsen for Rådet for Digital Sikkerhed og arbejder for Microsoft Danmark som teknologi- og sikkerhedsdirektør. Han har brugt mere end 14 år i firmaet på at sikre samspillet mellem Microsofts platform og generelle samfundsmæssige interesser med henblik på at udnytte de teknologiske trends maksimalt.

Ida Sofie Jensen er direktør for Lægemiddelindustriforeningen (LIF), en position, hun har holdt på gennem mere end ti år. Hun sidder også med omkring branchens internationale beslutningsbord i Efpia og som bestyrelsesmedlem i Tryg og TryghedsGruppen. I bagagen har hun sig desuden en cand.scient.pol.-uddannelse fra Aarhus Universitet.

Liselott Blixt er medlem af Folketinget og ordfører på sundheds- og psykiatriområdet for Dansk Folkeparti. Det er et område, hun har haft ansvaret for, siden hun rykkede ind på Christiansborg i 2007. Nu sidder hun også på formandsposten i Sundheds- og Ældreudvalget og i Greve Byråd som 1. viceborgmester. Hun er uddannet social- og sundhedsassistent.

Flemming Møller Mortensen er Socialdemokratiets sundheds- og forebyggelsesordfører. Han har siddet i Folketinget for S siden 2007, og med en uddannelse som sundhedsplejerske har han tidligere arbejdet både inden for sundhedsvæsenet og i medicinalbranchen for blandt andet Novartis.

Jane Heitmann står på mål for Venstre som sundhedsordfører. Hun er oprindeligt uddannet klinikassistent, men sadlede efter et par år i branchen om med en uddannelse som cand.mag. i dansk. Derfor har hun både prøvet kræfter med dentalbranchen, markedsføring og kommunikation, inden hun blev valgt til Folketinget i 2011. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00