Sundhedsdatastyrelsen overtager Sundhedsdataprogrammet

DATA: Et mål om tættere integration er årsagen til, at Sundhedsdataprogrammet nu lægges under Sundhedsdatastyrelsen.

Klaus Ulrik Mortensen

Efter fra begyndelsen af september at have overtaget ledelsen af Sundhedsdataprogrammet regner direktør i Sundhedsdatastyrelsen Lisbeth Nielsen med, at det vil styrke styrelsens arbejde.

"Sundhedsdataprogrammet er på nuværende tidspunkt godt inde i sin anden bølge, der handler om at aktivere data til nye og bedre anvendelser. Derfor er det helt naturligt for den videre proces, at programmet kommer endnu tættere på styrelsens øvrige aktiviteter,” siger direktøren til styrelsens hjemmeside.

Data til gavn for samfundet
Sundhedsdataprogrammet er et nationalt udviklingsprogram med fokus på udvikling af IT-infrastruktur og samarbejde omkring brug og deling af sundhedsdata på tværs af stat, regioner og kommuner. Ambitionen er at få et mere datadrevet sundhedsvæsen til gavn for hele samfundet: Både når der skal opdages sygdomme tidligere, når den kliniske behandlingskvalitet skal forbedres, og når der skal skabes mere sundhed for pengene.

“Ud over at sikre fremdrift for programmet vil vi også drive den interne transformation af Sundhedsdatastyrelsens data, produktionsjobs og funktioner til den nye platform, som vil betyde samarbejde med resten af vores organisation. Sundhedsdataprogrammet er en innovativ måde at tænke sundhedsdata og samarbejde på, som kommer til at have en afgørende rolle at spille i fremtiden, og det er vi stolte over at få lov til at stå i spidsen for,” siger Lisbeth Nielsen.

Rent organisatorisk kommer Sundhedsdataprogrammet til at ligge i et nyt fælles Center for Sundhedsanalyser, Lægemiddelstatistik og Sundhedsdataprogram (SALS).

Centret ledes af afdelingscheferne Lise-Lotte Teilmand og Malene Højsted Kristensen, der også udgør programledelsen for Sundhedsdataprogrammet.

 

0:000:00