Debat

Vesthimmerland: Fond skal sikre velfærdsteknologiske løsninger

DEBAT: Vesthimmerlands Kommune har etableret erhvervsfonden Autonomous, der skal skabe et bedre samarbejde med det lokale erhvervsliv om udviklingen af velfærdsteknologiske løsninger. Det skriver Knud Kristensen (K), borgmester i Vesthimmerland.

Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Knud Kristensen (K)
Borgmester i Vesthimmerland

Velfærdsteknologi er et vigtigt område, hvor kommunerne har mulighed for at skabe gode rammer for innovativ vækst og nye arbejdspladser.

Vesthimmerlands Kommune har arbejdet meget målrettet for at give virksomheder og lokale ildsjæle gode rammer og muligheder for at være med til at skabe vækst og nye arbejdspladser. Vesthimmerlands Kommune har nu etableret en helt ny erhvervsfond Autonomous, der skal stå i spidsen for velfærdsteknologier som: Selvkørende biler i niveau 5-skala, 3D print i storskala, droneteknologi og exoskelleter.

Samarbejde mellem kommune og virksomheder
Udfordringen for kommunerne er generelt, hvordan der skabes et sundt samarbejde med det lokale erhvervsliv om udvikling af velfærdsteknologiske løsninger, der ikke blot er en hyldevare, og hvordan der sikres en nem adgang for virksomhederne omkring, hvordan man kommer i kontakt med de rette personer i kommunerne uden at drukne i en masse forskellige telefonomstillinger.

Fakta
Deltag i debatten!
Send dit indlæg til [email protected] 

Det er meget vigtigt, at der sker en optimering af samarbejdet mellem kommune, virksomheder og borgerne for udvikling af brugbare velfærdsteknologiske løsninger, og med brugbare løsninger menes udvikling af efterspurgte teknologier, der kan anvendes i dagligdagen og ikke blot lægges på hylden, fordi de ikke kan anvendes.

Jeg kan blot henvise til de mange penge, der er gået til udvikling af spiserobotter, og hvor rigtig mange af disse løsninger står parkeret i et hjørne – eller på et lager – fordi borgerne alligevel skal have hjælp fra personalet.

Udfordringen for kommunerne er generelt, hvordan der skabes et sundt samarbejde med det lokale erhvervsliv om udvikling af velfærdsteknologiske løsninger, der ikke blot er en hyldevare.

Knud Kristensen (K)
Borgmester i Vesthimmerland

Der skal et mere nuanceret design på hjælpemidlerne generelt, hvilket også vil gøre det mere spændende for de lokale virksomheder at udvikle sammen med kommunerne.

Smarte løsninger 
Vi har en tendens til at acceptere de sundhedsteknologiske løsninger, som udvikles til sygehusene, men de udstråler for meget ”sygehusbehandling”. Vi har brug for smarte og spændende velfærdsløsninger, der er eftertragtede at anvende både for borgerne og de ansatte.

Vi skal også passe på ikke kun at tale om velfærdsteknologiske løsninger til ældre, men i høj grad som generelle løsninger til børn og unge, samt til vores mange ansatte i kommunerne, som er udfordret i deres arbejdsmiljøer omkring blandt andet tunge løft.

Det er det, vi arbejder ud fra skal ske med etableringen af vores erhvervsfond Autonomous, og der er rigtig mange positive tegn på, at det lykkes med de mange partnerskaber, der er ved at falde på plads.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Knud Kristensen

Fhv. borgmester (K), Vesthimmerland Kommune
Jyske Trænregiment (1973), murermester (1975)

0:000:00