Engelbrecht trækkes i samråd efter Rigsrevisionens kritik af PostNord-tilsyn

SAMRÅD: Rigsrevisionens kritik af tilsynet med PostNord er ikke overraskende, men genrejser spørgsmål om postselskabets økonomi, lyder det fra oppositionen. Venstre har kaldt transportmininister Benny Engelbrecht i samråd. 

Venstre har kaldt transportminister Benny Engelbrecht i samråd, efter at Rigsrevisionen har kritiseret hans ministeries tilsyn med PostNords regnskaber. 
Venstre har kaldt transportminister Benny Engelbrecht i samråd, efter at Rigsrevisionen har kritiseret hans ministeries tilsyn med PostNords regnskaber. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Daniel Bue Lauritzen

Kontrollen med PostNords regnskaber er utilstrækkelig, lød konlusionen i Rigsrevisionens rapport om Transportministeriets tilsyn med PostNords økonomi, der blev udgivet fredag. 

Nu har Venstre kaldt transportminister Benny Engelbrech (S) i samråd om sagen for at få svar på, hvordan han vil reagere på kritikken.

“Vi er en årvågen, kritisk og konstruktiv opposition, så vi følger selvfølgelig op, når Rigsrevisionen kritiserer transportministerens tilsyn med PostNord,” siger Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen.

"Ministeren har været for passiv" 
Venstre-ordføreren reagerer blandt andet på, at Rigsrevisionen skriver, at den rapport, der i marts frikendte PostNord for anklager om rod i regnskaberne og sammenblanding af økonomien i selskabets forskellige afdelinger, var “uden analyser og baggrund for konklusionerne”. 

Når der kommer en rapport fra Rigsrevisionen, som kaster så kritisk et lys på den måde, man har gennemført sin undersøgelse af konkurrenceforhold og pengestrømme gennem de forskellige dele af PostNord, så kan vi ikke bare lade det stå overhørig

Hans Kristian Skibby (DF)
Transportordfører

Det er under al kritik, at de påstande ikke er blevet manet til jorden af en troværdig undersøgelse, lyder det fra ordføreren.

“Der har længe verseret påstande om krydssubsidiering i PostNord, og her har ministeren været for passiv, selvom det burde være kulegravet. I stedet har man henvist til en Deloitte-undersøgelse, der ifølge Rigsrevisionen er helt uden baggrund for sine konklusioner,” siger han.

Vil I kræve en ny undersøgelse?

“Det hælder vi meget til, men nu vil vi først have ministerens svar på et samråd, og så er vi selvfølgelig klar til at følge op på det, siger Kristian Pihl Lorentzen.*

K og DF: Må undersøges på ny
Også i Konservative og Dansk Folkeparti har man noteret sig kritikken af både Transportministeriet og Deloitte-rapporten.

0:000:00