Ny transportordfører for K, mens gammel kending fortsætter for EL

NAVNE: Mens Konservative har givet rollen som transportordfører til en af partiets nyvalgte, så fortsætter Enhedslistens nuværende ordfører i rollen.

Enhedslistens Henning Hyllested fortsætter som transportordfører.
Enhedslistens Henning Hyllested fortsætter som transportordfører.Foto: Toke Kristiansen/Altinget
Kim Rosenkilde

Konservative og Enhedslisten fordelte torsdag ordførerskaber i deres nye folketingsgrupper.

For Enhedslisten bliver det Henning Hyllested, der fortsætter med ansvaret for transportpolitikken, mens opgaven for Konservative går til den nyvalgte Niels Flemming Hansen.

Henning HyllestedHenning Hyllested
2.349 stemmer

65-årige Henning Hyllested har siddet i Folketinget siden 2011 og er blandt andet Enhedslistens transportordfører. Han har været medlem af bestyrelsen for Havnearbejdernes Landsklub fra 2003 til 2012 og medlem af bestyrelsen for 3F Esbjerg Transport fra 2006 til 2012, og inden han blev valgt til Folketinget, var han havnearbejder i Esbjerg. I sine yngre dage var Hyllested rejsesekretær i Danmarks Kommunistiske Ungdomsforbund. 

Ud over transportordfører skal Henning Hyllested også varetage opgaven som sit partis ordfører for landdistrikter og turisme.

 

Niels Flemming Hansen Niels Flemming Hansen
3.780 stemmer

Den 44-årige erhvervsdrivende Niels Flemming Hansen er et forholdsvist ubeskrevet blad i landspolitisk sammenhæng. Til daglig er han medejer af skoforretningen Holst Sko og har tidligere i et enkelt år været markedschef i Politiken. Han er gået til valg på at få flere selvstændigt erhvervsdrivende i Folketinget, og på at folkeskolereformen skal have et serviceeftersyn. 

Ud over ordførerskabet for transport er Niels Flemming Hansen nu også Konservatives forsvarsordfører og medlem af Færdselssikkerhedskommissionen.

0:000:00