Danske Regioner og KL gør fælles front over for regeringen

KL og Danske Regioner er nu så enige om en sundhedsreform, at de for første gang nogensinde ønsker at sidde samlet over for regeringen til årets økonomiforhandlinger. Målet er at få regeringen til at forpligte sig til en skitse til en reform, der sikrer bedre sammenhæng mellem sygehuse, kommuner og almen praksis.

I starten af denne uge holdt Nicolai Wammen (S) sættemøder med kommuner og regioner. Nu vil KL og Danske Regioner have fælles forhandlinger.
I starten af denne uge holdt Nicolai Wammen (S) sættemøder med kommuner og regioner. Nu vil KL og Danske Regioner have fælles forhandlinger.
Ole Nikolaj Møbjerg ToftSigne Løntoft

Kommuner og regioner er grundlæggende enige om, hvordan sygehuse, kommuner og praktiserende læger kan sikre et mere nært og sammenhængende sundhedsvæsen.

Derfor skal Danske Regioner og KL til årets økonomiforhandlinger for første gang nogensinde sidde sammen og få lagt en køreplan for en videreudvikling af sundhedsvæsenet. Den fælles opfordring til regeringen kommer fra KL’s formand, Jacob Bundsgaard, og Danske Regioners formand, Stephanie Lose (V).

”Vi har sagt til regeringen, at vi er klar til at skubbe processen i gang. Vi har ventet rigtig længe,” siger Stephanie Lose.

Altinget logoÆldre
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget ældre kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00