Ekstra penge og knap så høj pensionsalder: Her kan sandsynlige regeringspartier (måske) enes på ældreområdet

Ældrepleje og pension var på dagsordenen i den overståede valgkamp. Men hvad kan partierne i en ny regering egentlig blive enige om på ældreområdet? Altinget har gennemgået de relevantes partiers udspil, og har fundet både fællesnævnere og konfliktpunkter.

Ældreområdet har indtil nu ikke fået et officielt selvstændigt dagsordenspunkt til regeringsforhandlingerne på Marienborg. Der er ellers flere fællesmængder mellem særligt S, RV, V. Men også ting, der skiller.
Ældreområdet har indtil nu ikke fået et officielt selvstændigt dagsordenspunkt til regeringsforhandlingerne på Marienborg. Der er ellers flere fællesmængder mellem særligt S, RV, V. Men også ting, der skiller. Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Spørgsmål om private plejehjem og frit valg kan kaste grus i forhandlinger om en politisk vidtfavnende regering hen over midten.

Mens forskellene på andre centrale områder som økonomi og pension er knap så store, så er spørgsmålet om private leverandører og frit valg mere sprængfarligt.