Hård kritik på samråd: Den røde regering har kørt ældre fuldstændig i grøften

ÆLDREVELFÆRD: Hverken i forståelsespapiret, finanslovsudspillet eller i de kommunale budgetter er der lagt op til forbedringer på ældreområdet, lyder kritikken fra blå blok, som havde kaldt sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke i samråd. 

Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke fremhæver økonomiaftalen med kommunerne som bevis på, at regeringen prioriterer øget ældrevelfærd.
Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke fremhæver økonomiaftalen med kommunerne som bevis på, at regeringen prioriterer øget ældrevelfærd.Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Søren Elkrog Friis

Har regeringen overhovedet nogen ambitioner eller konkret politik for ældreområdet?

Jane Heitmann
Ældreordfører, Venstre

I opposition lovede Socialdemokratiet guld og grønne skove på ældreområdet, men som regering giver de nu de ældre den kolde skulder.

Sådan lød en af de mange bredsider vendt mod regeringen fra blå blok, da ældre- og sundhedsminister Magnus Heunicke (S) tirsdag var kaldt i samråd.

"Jeg kan forstå, at den nye røde regering vil sætte en ny retning i ældrepolitikken. Det skal jeg lige love for. Ældre er ikke alene kørt ud på et sidespor, de er kørt fuldstændig i grøften," sagde Venstres ældreordfører, Jane Heitmann, der havde indkaldt til samrådet.

Altinget logoÆldre
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget ældre kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00