Mindeord: Fhv. faglig sekretær Kaj Thybo

Fhv. faglig sekretær Kaj Thybo, Dronningmølle, er død, 75 år gammel, og i den anledning skriver kredsformand for Socialdemokratiet i Gentofte Mette Werge Whitt mindeord.

Redaktionen

Gennem mere end fire årtier var Kaj Thybo aktiv i Socialdemokratiet i Gentofte. Han stammede fra Horsens og flyttede til Vangede i 1982, da han var blevet valgt som faglig sekretær i Sølv- og Guldsmedearbejderforbundet.

Han blev en drivende kraft for Socialdemokratiet i Gentofte, når der var valg til kommunalbestyrelse, Folketinget eller andre forsamlinger – og han virkede som en kolossal inspirator for partiets folkevalgte.

Da hans fagforening i 1984 blev fusioneret ind i Dansk Metal, skiftede Kaj Thybo arbejdsmæssig adresse. Men altid var han en garant for, at fagligheden som udlært guldsmed blev husket i et forbund, der også havde mange andre fagligheder. Thybo varetog således Dansk Metals samling af guld- og sølvkunst, også i forbindelse med udstillinger på for eksempel Koldinghus.

Efter nogle år mødte Kaj Anna Marie, og de flyttede sammen i 1987. Det var i kælderen under deres hus, at mange møder de næste mange år blev holdt.

Altinget logoÆldre
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget ældre kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00