Analyse af 
Kim Rosenkilde

Ny plejehjemsdokumentar rammer øm tå hos regeringen. Men ligner ikke en gamechanger i valget

TV2’s nye dokumentar om omsorgssvigt på et plejehjem i Køge har sikret ældreplejen opmærksomhed i valgkampen. Med mange ældre vælgere og gentagende løfter om forbedringer er det en sårbar flanke for S, men ikke nødvendigvis en tabersag.

TV2's nye dokumentar afslører omsorgssvigt på plejehjemmet i Nørremarken og følger o på afsløringerne fra Kongsgården i Aarhus i 2020.
TV2's nye dokumentar afslører omsorgssvigt på plejehjemmet i Nørremarken og følger o på afsløringerne fra Kongsgården i Aarhus i 2020.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Det giver en fornemmelse af deja vu at se TV2’s nye kritiske dokumentar om forholdene på plejehjemmet Nørremarken i Køge Kommune.

Både i forhold til den journalistiske metode og fortælletekniske greb, og for hvordan skildringen bliver håndteret og taget imod i den politiske kamp om magten på Christiansborg.

Det er naturligvis også hensigten, når dokumentaren eksplicit er tilrettelagt som en opfølgning på forrige års afsløringer og ubehagelige billeder fra plejehjemmet Kongsgården i Aarhus.

Altinget logoÆldre
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget ældre kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00