Trine Torp
 svarer 
Magnus Heunicke

Trine Torp (SF) spørger sundhedsministeren, Magnus Heunicke, om Sundhedsstyrelsens udtalelse om SURVIVE-rapporten fra 2019

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 123, Spørgsmål 2
Vil ministeren anmode Sundhedsstyrelsen om en udtalelse om SURVIVE-rapporten, 2019, og rapportens resultater og konklusioner?

Svar fra tirsdag den 28. juni 2022
”Vil ministeren anmode Sundhedsstyrelsen om en udtalelse om SURVIVE-rapporten, 2019, og om rapportens resultater og konklusioner?” Svar:

Mit ministerium har anmodet Sundhedsstyrelsen om bidrag til besvarelse af spørgsmålet.

Sundhedsstyrelsen har den 21. juni 2022 bl.a. oplyst, at Sundhedsstyrelsen ikke finder anledning at ændre deres vurdering fra 2018, hvor Sundhedsstyrelsen henviste til, at der ikke var baggrund for en generel anbefaling om obligatorisk obduktion ved pludselig og uventet død hos mennesker med psykiske lidelser.

Sundhedsstyrelsen har endvidere bemærket, at det er Sundhedsstyrelsens vurdering, at SURVIVE bidrager med vigtig ny viden om årsagerne til uventet død hos mennesker med psykiske lidelser, og at undersøgelsen fra SURVIVE kan medføre bedre behandling til mennesker med psykiske lidelser, og sekundært reduceret risiko for tidlig død.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00