Støjberg til unge ledige: Søg meget bredere

UNGEARBEJDSLØSHED: Søg bredt, søg meget bredt, er beskæftigelsesministerens besked til unge ledige. DJØF's formand efterlyser langt flere penge til unge akademikere uden job.
Krisen gør, at unge akademikere må sluge nogle kameler og søge uden for deres felt, mener Inger Støjberg.
Krisen gør, at unge akademikere må sluge nogle kameler og søge uden for deres felt, mener Inger Støjberg.Foto: flickr.com
Anne Bjerregaard

Når jeg siger bredere, mener jeg meget bredere. Også selvom det ikke er et populært budskab at komme med, men sådan er det i den tid, vi er i.

Inger Støjberg (V)
Beskæftigelsesminister

Det er ikke let at være nyuddannet, arbejdsløs akademiker, og det er ikke let at være beskæftigelsesminister under beskydning af dem. Det måtte Inger Støjberg (V) sande, da hun tirsdag gæstede DJØF og en god portion nyudklækkede dimittender uden en ansættelseskontrakt i hånden.

Finanskrisen er problemet, bredere jobsøgning er løsningen, var ministerens budskab.

"Jeg ved udmærket godt, det er et ekstremt vanskeligt tidspunkt, og det er deprimerende at få afslag. Der er ikke andet for end at blive ved og tage imod de tilbud, der er. Der er noget længere mellem drømmejobbene, og derfor er der ikke andet at sige, at man må søge bredere, både geografisk og fagligt," sagde Støjberg og pointerede:

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00