Støjberg: Kontanthjælpsloft er et kærligt skub

FATTIGDOM: Undersøgelse viser, at 52.000 børn har forældre, som er ramt af kontanthjælpsloftet og lever i fattigdom. Men ydelsen skal ikke op, mener beskæftigelsesministeren.
De 52.000 børn af forældre, der er ramt af loftet over kontanthjælpen, er ikke berørt længe af gangen, mener Inger Støjberg (V).
De 52.000 børn af forældre, der er ramt af loftet over kontanthjælpen, er ikke berørt længe af gangen, mener Inger Støjberg (V). Foto: Rasmus Nielsen/Altinget.dk
Marie Dissing Sandahl

Vi skal give folk et kærligt skub ud på arbejdsmarkedet, og det har 300-timers-reglen hjulpet til med. Kontanthjælp og starthjælp er jo midlertidige ydelser og ikke noget, man skal være på resten at livet.

Inger Støjberg (V)
Beskæftigelsesminister
En ny undersøgelse fra CASA (Center for Alternativ Samfundsanalyse) viser, at 52.000 børn har mindst én forælder, der er ramt af loftet over kontanthjælpen. Det var baggrunden for et samråd sidste torsdag med både indenrigs- og socialministeren og beskæftigelsesministeren.

Men der er stor udskiftning i gruppen, der modtager de laveste ydelser, og det er afgørende for børnenes ve og vel, mener beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V), som ser beskæftigelsespolitikken som en vigtig del af socialpolitikken.

"Der er en klar interesse fra oppositionen i at prøve at rejse det som et stort og anderledes problem, men sådan ser jeg det ikke. Det er derimod en del af beskæftigelsespolitikken. Vi skal give folk et kærligt skub ud på arbejdsmarkedet, og det har 300-timers-reglen hjulpet til med. Kontanthjælp og starthjælp er jo midlertidige ydelser og ikke noget, man skal være på resten at livet," siger hun.

Højere ydelser ikke løsningen
Og det nytter ikke at kaste flere penge efter kontanthjælpsmodtagerne, mener hun.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00