Uddannelsesforbundet: Ledige skal uddannes

UDDANNELSE: Det er for dyrt og uden effekt at uddanne ledige, mener Arbejdsmarkedskommissionen. Vrøvl, siger formand for Uddannelsesforbundet.

Det er husmorlogik, at de ledige skal uddannes. Når vi ved, at der er 125.000 færre ufaglærte stillinger om få år, så er vi nødt til at sørge for, at der er 125.000 færre ufaglærte. Og hvis de ikke skal være ufaglærte, så skal de jo have en uddannelse.

Hanne Pontoppidan
Formand for Uddannelsesforbundet

"Vi ser det ikke som et svar på den stigende ledighed, at man pøser penge i uddannelse og tager de ledige ud af jobkøen."

Sådan lød det i sidste uge fra Arbejdsmarkedskommissionen, der blev bakket op af blandt andre DI. Men Hanne Pontoppidan, der er formand for Uddannelsesforbundet - der repræsenterer blandt andet lærere, vejledere og konsulenter - undrer sig og kalder kommissionens og DI's udtalelser for noget "vrøvl".

"Hvis Danmark står og mangler sosu-assistenter, fordi der ikke er uddannet nok, og vi har nogle ledige, som kunne blive sosu-assistenter, så ville uddannelse bringe dem i arbejde. Det er husmorlogik, at de ledige skal uddannes. Når vi ved, at der er 125.000 færre ufaglærte stillinger om få år, så er vi nødt til at sørge for, at der er 125.000 færre ufaglærte. Og hvis de ikke skal være ufaglærte, så skal de jo have en uddannelse," siger Hanne Pontoppidan.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00