Ældre har succes på arbejdsmarkedet

LEDIGHED: Myten om, at ældre har et særligt svært arbejdsliv, aflives i en ny rapport fra DA. De ældre medarbejdere er derimod efterspurgte på arbejdsmarkedet, og overledigheden i gruppen er forsvundet.

Gruppen af erhvervsaktive over 50 år fremhæves tit som en udsat gruppe på arbejdsmarkedet, men statistikkerne viser et andet billede. I løbet af de sidste fem år er overledigheden hos denne gruppe forsvundet, og ledigheden blandt de 50-59 årige er i dag lavere end blandt de 16-49 årige, viser en rapport fra DA. Det skriver Agenda i dag.

"Jeg tror ikke, at vi danskere har et retvisende billede af dem over halvtreds' tilknytning til arbejdsmarkedet. Det går faktisk ret godt derude, og på vegne af min egen aldersgruppe vil jeg godt sige, at vi gamle nisser er en ressource, ikke et problem," siger professor i økonomi ved Aarhus Universitet, Peder J. Pedersen.

Økonomisk vismand og professor i økonomi ved Handelshøjskolen på Aarhus Universitet, Michael Rosholm, er enig.

"Vi har nok et vrangbillede af de ældres situation på arbejdsmarkedet. Selvfølgelig vil der være nogen, som har svært ved at finde et nyt job, hvis de mister deres arbejde tæt på de tres. Men det skyldes formentlig først og fremmest, at arbejdsgiverne får svært ved at se perspektivet i at ansætte en medarbejder, som de risikerer at miste til efterlønsordningen kort tid efter en ansættelse," siger han.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00