Lunken modtagelse af tilbagetrækningsreform

REAKTION: Regeringens tilbagetrækningsreform deler vandene og kaldes både velafbalanceret, brutal og asocial. Altinget | Arbejdsmarked har samlet reaktionerne her.
Foto: colourbox.com
Regeringens tilbagetrækningsreform har været ventet, siden statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) annoncerede en kommende reform i sin nytårstale. I dag blev forslaget således fremlagt under titlen "...vi kan jo ikke låne os til velfærd", og holdningerne er ikke overraskende delte.

Dansk Industri mener, at regeringens reformudspil er stærkt påkrævet, og det er de helt rette skridt at tage.

"Vi må erkende, at der bliver behov for at værne om de egentlige velfærdsydelser. Derfor er en afskaffelse af efterlønnen et rigtigt sted at finde pengene, blandt andet fordi der er tale om en ordning, hvor raske danskere får penge fra det offentlige for at stoppe på arbejdsmarkedet i en tidlig alder. Det har vi som samfund ikke råd til, når vi nu lever længere og længere. Vi har brug for flere folk på arbejdsmarkedet i længere tid, hvis vi skal nå op på en økonomisk vækst, der kan hæve vores velstand," siger Karsten Dybvad, adm. direktør i DI.

I Dansk Byggeri mener adm. direktør, Lars Storr-Hansen, at det er en velafbalanceret reform, der bør kunne findes den nødvendige politiske opbakning. En afvikling af efterlønnen er nødvendig.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00