På øretævernes holdeplads

PORTRÆT: Snart to år efter Inger Støjberg (V) satte sig i chefstolen i Beskæftigelsesministeriet, er der delte meninger om hendes indsats og politiske stil. Blandt sine egne og hos politiske samarbejdspartnere er hun vellidt og velanset, mens kilder i oppositionen betegner hende som en polemisk terrier-type.
Foto: Pressefoto

Det er utaknemmelig opgave, hun har. Og som borgerlig beskæftigelsesminister vil man altid have fagbevægelsen og venstrefløjen efter sig, men jeg synes, at hun gør det godt under omstændighederne.

Bent Bøgsted
Arbejdsmarkedsordfører, DF
Snart to år er gået, siden Venstres Inger Støjberg blev forfremmet fra politisk ordfører til beskæftigelsesminister. Og selvom meninger om den 37-årige viborgenser er delte, er hendes indtræden langtfra gået ubemærket hen.

Både blandt politiske venner og fjender har alle en utvetydig holdning til kvinden, der som en af de yngste nogensinde blev valgt til Viborgs amtsråd i en alder af 21 år. Og de seneste år er det også gået hurtigt for Inger Støjberg, som er stormet frem på den politiske scene i Danmark.

Den liberale blogger og kommentator Jarl Cordua vurderer, at hun aldrig bliver den helt store billetsælger, men at hun er en driftsikker minister, som har klaret en meget svær opgave til en nogenlunde karakter.

"Man kan sammenligne hende med Karen Ellemann, som også har fået en svær post, men ikke har spillet dem lige så godt. Der kan man godt se forskel, hvem af de to som har mest næse og den bedste fornemmelse for politik," siger han.

Dokumentation

Inger Støjberg født 16. marts 1973. Student fra Morsø Gymnasium 1993, etårig Højere Handelseksamen 1995, uddannet ved InformationsAkademiet i Viborg 1999

Redaktør på Viborg Bladet 1999-2001, freelancejournalist 2001, skrevet bog om Sussi og Leo med titlen »Toner i livet« 2004

Politisk karriere: Viborg Amtsråd 1994-2001, valgt ind i Folketinget 2001, politisk ordfører 2007-09, beskæftigelsesminister fra 2009

Opvokset på en gård i Salling, gift i 2006 med journalist Jesper Beinov.


Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00