Foredrag fører ind bag lobbyisternes forhæng

LOBBYISME: Interessen for politisk lobbyisme er enorm, og bureauet Waterfront turnerer med et foredrags-koncept, hvor lobbyisten og politikeren møder publikum.
SFs Pia Olsen Dyhr og Waterfronts Lars Lindskov i rollen som "Politikeren og Lobbyisten" under  Folkemødet i Allinge.
SFs Pia Olsen Dyhr og Waterfronts Lars Lindskov i rollen som "Politikeren og Lobbyisten" under Folkemødet i Allinge.Foto: Privat
Rasmus Nielsen

Selvom politisk lobbyisme er et udbredt fænomen, er det de færreste politikere og lobbyister, der åbent taler om, hvordan de arbejder i praksis. I et foredragskoncept bliver bladet dog taget fra munden, når folketingsmedlemmer og en lobbyist fortæller om den forkætrede kontakt mellem erhvervsliv, organisationer, borgere, embedsfolk og politikere.

Det er kommunikationsbureauet Waterfront Communications A/S, der står bag ideen. Bag bureauet fra 1993 står ejer og direktør, cand.jur. Lars Poulsen, der tidligere har været opstillet for Konservative og skabte nyt liv til KU som formand i starten af Schlüter-epoken. Det er kontaktchef Lars Lindskov fra Waterfront, der deltager som lobbyist i foredraget "Politikeren og Lobbyisten", som det er gratis at få besøg af.

Folketingsmedlem Pia Olsen Dyhr er blandt de politikere, der deltager i lobby-foredragene.  SF's EU-ordfører og forbrugerordfører oplever jævnligt at blive kontaktet af interesseorganisationer eller lobbyistvirksomheder, som f.eks. vil i dialog om et konkret lovforslag. Det samme gør blå politikere som Flemming Damgaard Larsen (V) og Rasmus Jarlov (K).

Konceptet udspringer ikke af enighed om konkrete sager, for nogle gange arbejder Lars Lindskov sammen med Pia Olsen Dyhr om forskellige sager - og i andre problemstillinger imod hinanden, oplyses det i en pressemeddelelse. 

"Vi har som politikere et ansvar for at sætte os grundigt ind i sagerne. inden vi beslutter noget i folketingssalen. Derfor giver det god mening at tale med organisationer eller personer, der har en interesse i de konkrete spørgsmål. Dermed ikke sagt, at jeg nemt lader mig påvirke, men jeg lytter gerne til forskellige argumenter," fortæller Pia Olsen Dyhr, der med sin deltagelse i foredragene gerne vil være med til at afmystificere forholdet mellem politikere og lobbyister.

Fakta
Foredraget er opbygget, så politikeren giver et oplæg på en halv times tid om arbejdet på Christiansborg efterfulgt af et oplæg fra kommunikationsrådgiveren, der bl.a. fortæller om, hvordan man som professionel lobbyist søger at påvirke beslutningsprocessen gennem dialog med embedsfolk, politikere og medier.

Foredragene, der har været afholdt 25 gange og er gratis, kan bestilles hos Watrerfront. De holdes  både ude i landet og på Christiansborg, hvor det kan kombineres med spisning i Snapstinget og omvisning.


Kilde: Waterfront
Foto: Waterfront

Kontaktchef Lars Lindskov supplerer:

"I Danmark er det et meget tabubelagt, når en virksomhed eller organisation får professionel hjælp til at kontakte et folketingsmedlem. Det er lidt underligt, da det i virkeligheden blot handler om, at vi hjælper vores kunder med at levere nogle tydelige budskaber og saglige argumenter til politikerne. Vi ved, hvor travlt folketingsmedlemmer har i deres hverdag. Derfor gælder det om ikke at spilde deres tid, og det kræver, at man kender til arbejdsgangene på Christiansborg og i administrationen".

I Danmark er det et meget tabubelagt, når en virksomhed eller organisation får professionel hjælp til at kontakte et folketingsmedlem.

Lars Lindskov
Kontaktchef, Waterfront

Frække spørgsmål
"Når jeg deltager i 'Politikeren og lobbyisten', så opfordrer jeg gerne tilhørerne til at stille alle de frække spørgsmål, som de ikke før har fået besvaret. Så gør jeg mit bedste for at give et klart og ærligt svar. Jeg ser det som et privilegium at fortælle om, hvordan jeg arbejder som politiker," understreger Pia Olsen Dyhr.

<img align="left" src="@nyimg=9065@" />
<i>Det tabulagte stævnemøde mellem politikere og lobbyister på Christiansborgs gange forsøger Waterfront at afmystificere med en gratis foredrags-række.</i>

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00