Arvegods og egne ambitioner, her er Hummelgaards køreplan

LOVKATALOG: Beskæftigelsesministeren har 14 punkter på lovprogrammet, som blandt andet omfatter seniorpension, lovbestemt mindsteløn for udenlandske chauffører og justering af førtidspensionsreformen. Og så vil regeringen have en ret til tidlig pension på plads inden sommer.

Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Søren Elkrog Friis

Folketingsåret er officielt skudt igang, og den socialdemokratiske regering tager nu hul på den første parlamentariske etape.

Det sker i første omgang med et lovkatalog, som viser regeringens planer for ny lovgivning i løbet af folketingsåret, mens finanslovsforslaget først fremsættes onsdag.

Beskæftigelsesministeriet har 14 punkter i lovkataloget, som er en skøn blanding af arvesager fra den tidligere regerings tid, som skal følges til dørs, og regeringens egne prioriteter.

Dokumentation

Lovforslag fra andre ministerier med betydning for beskæftigelsesområdet

Ændring af lov om Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag
Børne- og uddannelsesministeriet, november

Lovforslaget har til formål at foretage den årlige opdatering af modelparametrene for erhvervsuddannelser, der indgår i beregningen af det praktikpladsafhængige AUB-bidrag til Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag som udtryk for en forventning i forhold til stigende eller faldende efterspørgsel efter arbejdskraft i forhold til det forventede udbud af arbejdskraft inden for den pågældende uddannelse.

Endvidere foreslås en justering af det aktivitetsafhængige VEU-bidrag.

Lovforslaget er en opfølgning på trepartsaftalerne under den tidligere regering om henholdsvis tilstrækkelig og kvalificeret arbejdskraft og praktikpladser fra august 2016 og om styrket og mere fleksibel voksen-, efter- og videreuddannelse fra oktober 2017.


Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00