Beskæftigelsespolitisk overblik for 2021: Brandslukning, en glemt reform og et valgløfte, der skal indfries

OVERBLIK: Arne har endelig fået sin pension, og det baner vej for andre beskæftigelsespolitiske mærkesager. Det altoverskyggende projekt i 2021 bliver dog at få arbejdsmarkedet på ret køl efter corona-krisen.

Oven på et hektisk 2020 er det nok ufarligt at hævde, at det var velfortjent, da beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) nytårsdag stemplede ud for at være sammen med sin nyfødte datter. Der dog rigeligt at tage fat på, når han kommer tilbage.
Oven på et hektisk 2020 er det nok ufarligt at hævde, at det var velfortjent, da beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) nytårsdag stemplede ud for at være sammen med sin nyfødte datter. Der dog rigeligt at tage fat på, når han kommer tilbage.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Søren Elkrog Friis

Corona stjal billedet i 2020 - også på beskæftigelsesområdet, hvor der i den grad stod krisehåndtering malet med fede typer på den politiske dagsorden.

Det gamle år resulterede i ikke mindre end 14 trepartsaftaler om hjælpepakker og andre initiativer, som skal bringe det dansk økonomi, erhvervsliv og arbejdsmarked bedst muligt gennem sundhedskrisen.

I virvaret lykkedes det alligevel regeringen at lande prestigeprojektet om tidlig pension - og dermed levere på det nok vigtigste valgløfte.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00