Bruttoledigheden er faldet i 2011

BESKÆFTIGELSE: For andet kvartal i træk er AKU-ledigheden faldet. Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at 7.000 flere kom i arbejde i forhold til forrige kvartal.
Fakta
AKU-ledigheden dækker over de kvartalsvise ledighedstal fra arbejdskraftundersøgelsen, der foretages af Danmarks Statistik

Tallene dækker over personer, der er uden beskæftigelse, og som står til rådighed for arbejdsmarkedet, samt aktivt søger arbejde.

AKU bliver gennemført for at belyse arbejdsmarkedstilknytningen for hele befolkningen, og ikke kun for registrerede ledige.
AKU-ledighedstallene medregner således ledige uden for dagpengesystemet samt studerende, der har været jobsøgende inden for de seneste 4 uger.


Kilde: Danmarks Statistik
Den såkaldte AKU-ledighed, der dækker over aktivt jobsøgende uden beskæftigelse, er faldet med 7.000 personer i de første to kvartaler af 2011. Det fremgår af nye tal fra Danmarks Statistiks arbejdskraftundersøgelse, AKU.

Ser man på det seneste år, er bruttoledigheden faldet med 3.000 personer.
Den øgede beskæftigelse er udelukkende sket blandt ledige dagpenge- og kontanthjælpsmodtagere, der er steget med 15.000 personer i løbet af det seneste år. Antallet af ledige i aktivering er uændret, mens antallet af øvrige AKU-ledige er steget med i alt 12.000 personer.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00