Dagens podcast: Dagpenge-sag får alarmklokkerne til at ringe hos danske EU-politikere

AJOUR: Det kan få konsekvenser for det danske dagepengesystem, hvis de regler, som EU-parlamentarikere har stemt for, ender med at blive vedtaget. Få overblikket over sagen her.

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Hvis flertallet af de folkevalgte i EU får held til at lempe adgangen til dagpenge for vandrende arbejdstagere, kan det få konsekvenser for Danmark.

Det frygter flere danske politikere og ministre, der har forsøgt at ændre holdningen blandt EU-parlamentarikerne.

Tirsdag i sidste uge stemte EU-Parlamentet nemlig for, at man har ret til danske dagpenge fra dag ét for borgere fra andre EU-lande, hvis de har optjent deres dagpengeret i et andet EU-land.

Det på trods af at 11 ud af de  12 tilstedeværende* danske medlemmer af Parlamentet stemte imod. Hvad har den sag af potentielle konsekvenser for Danmark? Altinget: ajour giver overblikket over sagen i dagens udsendelse.

*Rettelse: I en tidligere udgave af denne artikel stod, at alle danske medlemmer af Europa-Parlamentet stemte imod forslaget. Margrete Auken undlod dog at stemme, mens Morten Messerschmidt ikke var til stede til afstemningen. 19/12-18 kl. 17.25

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Tema: Altinget: ajour

Forrige artikel Dagens podcast: Frokostpausen på seks skoler ripper op i OK18-aftalen Dagens podcast: Frokostpausen på seks skoler ripper op i OK18-aftalen Næste artikel Dagens podcast: Fører kontanthjælpsloftet egentlig til flere mennesker i job? Dagens podcast: Fører kontanthjælpsloftet egentlig til flere mennesker i job?