Dagens podcast: Fører kontanthjælpsloftet egentlig til flere mennesker i job?

AJOUR: En analyse fra Beskæftigelsesministeriet, der skal vise, om kontanthjælpsloftet og 225-timersreglen egentlig har sendt flere mennesker i arbejde, er blevet udskudt. Altinget: ajour ser nærmere på sagen og på, hvad eksperterne siger om effekten af loftet.

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Der er mange forestillinger om, hvad kontanthjælpsloftet og 225-timersreglen har haft af betydning.

Men om de to tiltag har virket efter hensigten, er endnu uvist. Første gang, Beskæftigelsesministeriet udgav en rapport, blev metoden bag udregningerne kritiseret voldsomt.

Nu er ministeriet så i gang med nummer to analyse, der skulle have været offentliggjort i efteråret 2018. Men nu er den blevet udskudt, og ideerne om, hvad kontanthjælpsloftet egentlig har gjort, er stadig mange.

Altinget: ajour ser nærmere på, hvad de forskellige holdninger er, og hvorfor analysen er blevet udskudt.

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Forrige artikel Dagens podcast: Dagpenge-sag får alarmklokkerne til at ringe hos danske EU-politikere Dagens podcast: Dagpenge-sag får alarmklokkerne til at ringe hos danske EU-politikere Næste artikel Dagens podcast: Er der gået valgkamp i forhandlingerne om arbejdsmiljø? Dagens podcast: Er der gået valgkamp i forhandlingerne om arbejdsmiljø?
Konsulentbesparelser dræner puljer til socialt udsatte

Konsulentbesparelser dræner puljer til socialt udsatte

PENGEJAGT: Satspuljeprojekter er udset til at trække en stor del af læsset, når Beskæftigelsesministeriet skal finde konsulentbesparelser for 52 millioner kroner i 2021. Blå blok beskriver forhandlingerne som mudrede og kritiserer regeringen for at drive rovdrift på satspuljemidler.