Dagens podcast: Modstanden mod regeringens sparekrav på uddannelse vokser

AJOUR: Hvem vil skære på uddannelser, og hvem vil ikke? Det ændrer sig fra dag til dag her midt i finanslovsforhandlingerne. Lyt til dagens Ajour og bliv klogere.

Altinget: ajour på Soundcloud her | Abonner via iTunes her| RSS-feed her

Regeringens grønthøster kommer til at fortsætte på kultur-, uddannelses- og undervisningsområdet, hvis regeringens finanslovsudspil bliver vedtaget.

Men Dansk Folkeparti har erklæret sig som modstander af omprioriteringsbidraget, og de ser særligt gerne, at erhvervsskoler og mindre gymnasier bliver undtaget for kravene.

Samtidig vil Socialdemokratiet også fjerne omprioriteringsbidraget, men mener stadig, at der skal "være plads til, at vi politisk kan beslutte at flytte penge rundt på uddannelsesområdet”.

Få et overblik over sagen med Toke Kristiansen, Altingets redaktør for forskning, der også dækker videregående uddannelser.

Altinget: ajour på Soundcloud her | Abonner via iTunes her| RSS-feed her

Tema: Altinget: ajour

Forrige artikel Ajour #3: Er Finansministeriets regnemodeller borgerlige? Ajour #3: Er Finansministeriets regnemodeller borgerlige? Næste artikel Dagens podcast: Kampen om de stressede danskere Dagens podcast: Kampen om de stressede danskere