Dagpenge: Fagbevægelsen kræver handling

DAGPENGE: Fredagens møde i Beskæftigelsesministeriet mildner ikke fagbevægelsen. Den kræver håndfast politisk handling for at undgå, at tusindvis af ledige mister retten til dagpenge. DA afviser enhver form for lempelser.
Foto: colourbox.dk
Jørgen Skadhede

Nogle af tiltagene kræver lovændringer, og dermed kan det blive svært at nå. Derfor er diskussionen om genoptjeningskravet og en midlertidig forlængelse af dagpengeperioden ikke død. Vi kan ikke acceptere, at mange tusinde falder ud af dagpengesystemet.

Bente Sorgenfrey
Formand i fagforbundet FTF
Fagbevægelsen kræver håndfast politisk handling for at undgå, at tusindvis af ledige mister retten til dagpenge næste år.

Det møde, som beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) holdt med arbejdsmarkedets parter i fredags, har langtfra mildnet sindene i fagbevægelsen, der både kræver en midlertidig forlængelse af dagpengeperioden og lempelser af genoptjeningskravet, der afgør, hvor længe man skal have haft arbejde for at være berettiget til dagpenge.

På mødet i fredags aftalte parterne, at jobcentre og a-kasser skal kontakte alle ledige, der er i risikozonen, og forsøge at hjælpe dem i arbejde.

"Men det gør vi sådan set allerede. Vi har i forvejen meget fokus på dem, der står bagerst i køen," siger Morten Kaspersen, der er leder af 3F's a-kasse.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00