Det betyder den nye ferielov for dig

ARBEJDSFORHOLD: Fremover kan nyansatte holde ferie i deres første år på arbejdsmarkedet. Den nye ferielov betyder, at ferie optjenes og afholdes i samme år.

Det nye ferieår kommer til at løbe fra 1. september til 31. august, og ferien kan afholdes løbende. 
Det nye ferieår kommer til at løbe fra 1. september til 31. august, og ferien kan afholdes løbende. Foto: /ritzau/ Ernst van Norde/arkiv
Kristine Korsgaard

Nyansatte skal ikke længere vente op til 16 måneder på at kunne holde betalt ferie. Alle ansatte vil fremover få deres optjente ferie til rådighed månedsvis i stedet for at få den forsinket i én klump 1. maj.

Det er hovedelementerne i den nye ferielov, som regeringen og alle Folketingets partier undtagen Enhedslisten i dag er blevet enige om. Se aftaleteksten her.

Det oplyser aftaleparterne i en pressemeddelelse:

”Det er en rigtig god dag for alle unge, som kommer ind på arbejdsmarkedet, og alle langtidssyge og langtidsledige, som vender tilbage til et job," siger beskæftigelsesordfører for Socialdemokratiet, Leif Lahn Jensen.

Hvis man eksempelvis bliver ansat per 1. september og vil holde en uges ferie i december, kan man bruge fem af de feriedage, man har optjent i sine første tre måneder i jobbet. Hver måned optjenes 2,08 feriedage, så man allerede i december i alt har seks feriedage til rådighed.

Ingen dobbeltferie i 2019
Alle lønmodtagere vil med aftalen have ret til det samme antal feriedage, som de har i dag. Og der vil fortsat være to former for feriebetaling, nemlig ferie med løn og ferietillæg eller ferie med ferie-godtgørelse.

Den nye ferielov træder først i kraft om tre år - fra september 2020 - og der vil være en overgangsordning, så arbejdsgiverne slipper for at skulle udbetale op til ti ugers ferie i det år, hvor den gamle og den nye ordning overlapper. Se boksen til højre.

I 2014 vurderede EU-Kommissionen, at de danske regler var i strid med EU's arbejdsmarkedsdirektiv. Direktivet slår nemlig fast, at lønmodtagere har ret til fire ugers betalt ferie om året. Og det har man ikke som nyansat i Danmark.

Aftalen om den nye lov tager direkte udgangspunkt i de anbefalinger, regeringen i august fik overleveret af et udvalg bestående af arbejdsmarkedets parter.

Feriepenge til udsatte må findes i satspuljen
Op til forhandlingerne om den nye lov har blandt andre Socialdemokratiet og Alternativet været bekymret for, at ændringerne kunne betyde, at tusindvis af udsatte familier ville miste støtte til at holde ferie for.

Hidtil er en del af folks "glemte feriepenge" nemlig gået til Arbejdsmarkedets Feriefond, som finansierer lejrskole, familiecamping og andre ferieaktiviteter for omkring 20.000 børn, unge og voksne fra vanskeligt stillede familier.

Sidste år modtog fonden 69 millioner kroner, men ifølge Ferielovudvalgets beregninger kan fonden fremover regne med at modtage under det halve beløb, fordi lønmodtagerne med den nye ordning sjældnere vil glemme at hæve deres feriepenge.

S og Alternativet glæder sig nu over, at man i aftaleteksten har fået skrevet ind, at "man i forbindelse med satspuljeforhandlingerne for 2019 vil drøfte spørgsmålet om støtte til ferieophold til vanskeligt stillede familier med børn."

DF's beskæftigelsesordfører Bent Bøgsted hæfter sig omvendt ved, at færre nu vil glemme at hæve deres feriepenge.

”Jeg er glad for, at der nu bliver lavet en ferielov, der betyder, at så godt som alle feriepenge vil blive udbetalt til dem, der har optjent dem," siger han i pressemeddelelsen.

Dokumentation

Sådan bliver den nye ferieordning

Med den nye ferieordning optjener og afvikler lønmodtageren sin ferie på samme tid over en periode på 12 måneder (ferieåret). Det betyder fx, at den ferie, der optjenes i februar måned, allerede kan afholdes i marts måned samme år. Lønmodtageren har dog mulighed for at afholde ferien i yderligere 4 måneder, så der er 16 måneder til at afholde ferien i (ferieafholdelsesperioden). 

Der vil fortsat være to former for feriebetaling, nemlig ferie med løn og ferietillæg eller ferie med feriegodtgørelse.

For alle lønmodtagere medfører den nye ferieordning, at ferien optjenes løbende i ferieåret fra den 1. september til den 31. august året efter (12 måneder). Med en ny ferieordning vil du – som i dag – optjene 2,08 feriedage om måneden.

Den optjente ferie kan afholdes i ferieafholdelsesperioden fra den 1. september til den 31. december året efter (16 måneder). Den periode, du kan holde din ferie i, er således sammenfaldende med optjeningsperioden – men fire måneder længere. Det betyder, at du kan planlægge din ferie mere fleksibelt.

Overgangsordning

Den nye ferieordning med samtidighed træder i kraft den 1. september 2020.

Ferie, der er optjent i perioden fra den 1. september 2019 til den 31. august 2020, "indefryses", og kan ikke afholdes eller udbetales, før lønmodtageren forlader arbejdsmarkedet.

Det svarer til, at man med den nuværende ferieordning udbetaler det sidste års optjente ferie, når man forlader arbejdsmarkedet. I stedet kan lønmodtageren afholde betalt ferie, der er optjent ved samtidighedsferie.

Herved sikres det, at lønmodtageren kan afholde op til fem ugers betalt ferie i overgangsåret samtidig med, at arbejdsgiverne undgår at udbetale op til ti ugers ferie på ét enkelt år.

Sådan er reglerne i dag

I Danmark er der i dag forskudt ferie. Det betyder, at lønmodtageren optjener ferie i kalender-året fra 1. januar til 31. december, men at ferien først kan afholdes fra 1. maj til 30. april året efter. Der kan dermed gå op til 16 måneder, fra ferien optjenes, til ferien kan afholdes.

Kilde: Regeringen.dk


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00