Det mener aktørerne om finanslovforslaget

REAKTIONER: Regeringens finanslovforslag for 2013 får en meget blandet modtagelse blandt aktører på arbejdsmarkedsområdet. Altinget | Arbejdsmarked har samlet de forskellige aktørers reaktioner.

Oven på regeringens udspil til finansloven for 2013 har de største aktører på arbejdsmarkedsområdet givet deres mening om forslaget til kende. Og de er meget varierende. Dansk Arbejdsgiverforening og Dansk Industri kritiserer regeringen for at være for uambitiøse og sænke reformtempoet. Fagbevægelsen roser i store træk forslaget, selvom mange fagforbund efterlyser et øget fokus på de ledige og på dagpengemodtagerne, der står til at miste retten til dagpenge til nytår.

Dansk Arbejdsgiverforening
Sænket reformtempo og nye byrder for virksomheder. Sådan vurderer Dansk Arbejdsgiverforening regeringens finanslovforslag.

"Forslaget til en ny finanslov er en dyr regning for virksomhederne. Det vil koste arbejdspladser, hvis der som foreslået i finanslovforslaget udskrives en regning på op i mod 1,5 mia. kr. ved at pålægge virksomhederne omkostninger til skolepraktik, VEU-godtgørelse og arbejdsskadeafgifter," siger Adm. direktør i DA, Jørn Neergaard Larsen, i en pressemeddelelse.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00