Debat

DF: Lad os lukke døren for private konkursryttere i hjemmeplejen

DEBAT: Regeringens rapport om konkurser i hjemmeplejen er langt fra god nok, mener ældreordfører Jeppe Jakobsen (DF). Lovgivningen skal forebygge konkurser frem for at rydde op. Udbud af velfærdsopgaver bør ske med omtanke for de ældre – ikke for erhvervsfremme.

Regeringens rapport om konkurser i hjemmeplejen er ikke god nok, mener ældreordfører Jeppe Jakobsen (DF).
Regeringens rapport om konkurser i hjemmeplejen er ikke god nok, mener ældreordfører Jeppe Jakobsen (DF).Foto: Colourbox
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Jeppe Jakobsen (DF)
Ældreordfører

Lørdag udkom regeringen med en rapport om de mange konkurser, der har været på hjemmeplejeområdet. Et vigtigt emne, og det er derfor skuffende, at rapporten ikke var mere grundig.

Rapporten blev udarbejdet på baggrund af et ønske fra Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet. Men som nævnt var det ikke det bestilte, som regeringen leverede. Resultatet blev i stedet en rapport, der pegede på en række afværgeforanstaltninger, når ulykken var sket og konkursen indtruffet.

Det er selvfølgelig også vigtigt, for konkurser kan nok aldrig helt undgås, medmindre man vil frarøve vores ældre deres frie valg. Derfor skal vi da også nok møde op til de forhandlinger om oprydning, som regeringen har indkaldt til. Men vi skal videre end det. Vi skal et spadestik dybere.

Fakta
Deltag i debatten!
Skriv til [email protected]

Forebyggelse frem for oprydning
Det er langt mere frugtbart og langsigtet at forebygge end at rydde op. Derfor skal vi undersøge, hvad der er gået galt i de 40 konkurser, der har hærget hjemmeplejen. Vi skal finde de fællesnævnere, der skal undgås fremadrettet. Og omvendt skal vi undersøge de velfungerende udbud. Hvad er det, der gør et godt udbud?

Med de spørgsmål besvaret kan vi lave lovgivning, som retter sig mod forebyggelse, i stedet for at fokusere på oprydningen.

Vi skal sikre, at de firmaer, der lukkes ind i hjemmeplejen, og som finansieres af vores fælleskasse, er firmaer, som har vores ældres velfærd for øje. Dem, der vil udvikle og forbedre ældreomsorgen.

Jeppe Jakobsen (DF)
Ældreordfører

Vi skal sikre, at de firmaer, der lukkes ind i hjemmeplejen, og som finansieres af vores fælleskasse, er firmaer, som har vores ældres velfærd for øje. Dem, der vil udvikle og forbedre ældreomsorgen. Og så skal vi lukke døren for konkursryttere og lykkeriddere, som kun har egen vinding i tankerne.

Udbud med omtanke
Vores fælles velfærdssamfund er ikke til for at lave erhvervsfremme, men kan vi lære af de private, og kan tingene gøres bedre for vores ældre, så skal vi gribe den mulighed. Vi skal have udbud med omtanke og klogere lovgivning.

Så kære regering, lad os nu gøre det ordentligt.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jeppe Klenitz-Jakobsen

Daginstitutionsleder, Nr. Jernløse Børnehus, skolebestyrelsesformand, Kildebjergskolen, fhv. MF (DF)
pædagog (Absalon 2022) sekondløjtnant (Hærens Officersskole 2009), sergent (Hærens Sergentskole 2009)

0:000:00