EU-kommissær: Sagsøg regering for at indeksere børnechecken

BØRNEPENGE: Gå til domstolene, lyder opfordringen fra EU’s beskæftigelseskommissær til de vandrende EU-arbejdstagere i Østrig, som har set deres børnecheck beskåret, fordi deres børn bor i andre EU-lande.

BRUXELLES: Det er ikke nogen hemmelighed, at EU-Kommissionen er lodret modstander af idéen om at skære i børnepenge, der optjenes af folk, hvis børn befinder sig i et EU-land med et lavere omkostningsniveau, sådan som den danske regering drømmer om.

Nu tager EU’s beskæftigelseskommissær skridtet videre og opfordrer berørte arbejdstagere til at gå rettens vej, efter den østrigske regering sidste år besluttede at gå enegang og indeksere børnechecks, der sendes til mindre velstående lande som Ungarn, Slovakiet og Rumænien.

I januar åbnede beskæftigelseskommissær Marianne Thyssen en sag mod Østrig for krænkelse af EU-traktaterne. Men mens hun venter på at tage de næste skridt på vej mod EU-Domstolen i det, som hun ser som klokkeklar overskridelse af EU’s regler om social sikring og anti-diskrimination, peger hun nu på, hvad de berørte selv kan gøre.

Login