Farligt arbejdsmiljø hos vindmøllegigant udløser skærpede regler

ARBEJDSMILJØ: Beskæftigelsesministeren vil blandt andet skære to år af levetiden for en grøn smiley. LO er begejstrede, mens Dansk Arbejdsgiverforening ærgrer sig over, at formelle fejl fortsat kan medføre straf.

Foto: /ritzau/Anders Rye Skjold Jensen
Søren Elkrog Friis

Den lokale tømrermester risikerer ikke at kunne udføre opgaver på den lokale skole i op til seks måneder, selv om han for længst har rettet op på de forhold, som udløste en rød smiley.

Christina Sode Haslund
Arbejdsmiljøchef, DA

En grøn arbejdsmiljø-smiley vil fra sommeren 2018 få forkortet sin levetid fra fem til tre år, og den grønne smiley vil ikke længere kunne skærme virksomheder mod et kontrolbesøg fra Arbejdstilsynet, hvis der i mellemtiden opstår mistanke om knas med arbejdsmiljøet.

Det er blot to af de ialt seks justeringer af den såkaldte smileyordning på arbejdsmiljøområdet, som beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) netop har besluttet sammen med forligskredsen på området, som udover regeringspartierne består af Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne og Radikale.

Beskæftigelsesministeren understreger, at han overordnet er rigtig godt tilfreds med ordningen, men at en evaluering fra Arbejdstilsynet har vist, at der er plads til forbedringer.

Dokumentation

Sådan vil regeringen ændre reglerne

1. Varigheden af den grønne smiley forkortes fra 5 år til 3 år.
 
2. Virksomheder med en grøn smiley kan udtages til et nyt risikobaseret tilsyn, hvis Arbejdstilsynet har en konkret indikation på, at der er arbejdsmiljøproblemer på virksomheden, fx ved en klage eller ulykke.

3. Virksomheder, der har fået en gul eller rød smiley på et risikobaseret tilsyn, kan kun få en grøn smiley efter et nyt risikobaseret tilsyn.

4. Gul smiley, der er udløst af formelle afgørelser om arbejdspladsvurderinger (APV) og arbejdsmiljøorganisation (AMO), lyser som minimum i 3 måneder i stedet for nuværende 6 måneder. Arbejdstilsynet vil undersøge, om der er tilsvarende grundlag for også at forkorte lysningstiden for formelle påbud om brugsanvisninger.

5. Rådgivningspåbud medfører en gul smiley i stedet for en rød. Forslaget skal ses i sammenhæng med næste forslag.   

6. Når der er tilvejebragt en tilstrækkelig kvalitet i Arbejdstilsynets registrering af de forskellige kategorier af strakspåbud, vil strakspåbud, hvor der er en betydelig fare, medføre en rød smiley i stedet for en gul. Arbejdsmiljørådet inddrages i arbejdet, som afsluttes medio 2018.

Justeringerne kræver, at de gældende regler bliver ændret, og forventes derfor at træde i kraft i juli 2018.


Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00