Debat

Finanssektoren: Vi skal udnytte digitaliseringen

DEBAT: Den digitale omstilling kan komme til at skabe en masse nye jobs og øge vores velstand, hvis vi udnytter potentialet i udviklingen rigtigt. Det skriver FA-direktør Mariane Dissing, som opfordrer regeringen til at gribe mulighederne.

Regeringens bebudede 2025-plan er et oplagt sted at begynde samtænkningen af det digitale Danmark og vækstpolitikken, skriver administrerende direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening Mariane Dissing.
Regeringens bebudede 2025-plan er et oplagt sted at begynde samtænkningen af det digitale Danmark og vækstpolitikken, skriver administrerende direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening Mariane Dissing.Foto: Pressefoto/FA
Line Jenvall
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Mariane Dissing
Administrerende direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA)

Automatiseringsbølgen skyller ind over det danske arbejdsmarked, og robotterne vil i fremtiden stjæle vores jobs, lyder det igen og igen i medierne. 

Som borger efterlades man nærmest med et indtryk af, at den stigende automatisering, hvor robotter, teknologi og digitale løsninger overtager arbejdsopgaver, vil sende tusindvis af danskere direkte ud i arbejdsløshed.

Men sådan er virkeligheden ikke. Tværtimod.  

Fakta
Vil du blande dig i debatten?
Send dit indlæg til [email protected].

Der er nye jobs i sigte
Den digitale revolution, som vi er vidner til i disse år, øger faktisk velstanden i Danmark. En undersøgelse fra G8, der er et forum for verdens førende industrilande, viser, at når der forsvinder ét job som følge af digitalisering, så opstår 2,6 nye job.

Med andre ord er der nogle arbejdsopgaver, som forsvinder, fordi de kan løses via teknologi, mens flere og nye opgaver opstår. 

Vi skal udnytte det store potentiale, som digitaliseringen rummer, til at skabe nye jobs og øge vores velstand, så vi fortsat har råd til ordentlig velfærd.

Mariane Dissing
Administrerende direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening

Det ser vi også i Danmark, hvor digitaliseringen skaber flere og flere nye jobs. Alene i de finansielle it-virksomheder, der blandt andet udvikler digitale løsninger til finanssektoren, er beskæftigelsen steget med hele 11,5 procent siden 2008.  

Den udvikling skal vi fortsætte. Vi skal udnytte det store potentiale, som digitaliseringen rummer til at skabe nye jobs og øge vores velstand, så vi fortsat har råd til ordentlig velfærd.

Regeringen skal sikre førerpositionen
I Danmark er vores udgangspunkt stærkt. Allerede i dag ligger vi forrest i feltet af de lande, der er bedst til at omstille sig til den digitale virkelighed. Den position skal vi fastholde og udbygge, så vi også i fremtiden har den digitale førertrøje på.

Det kræver dog, at Christiansborg formulerer en ambitiøs og fremtidsorienteret vækststrategi for det digitale Danmark. 

Den kommende 2025-plan, som regeringen med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i spidsen har bebudet, er et oplagt sted at sammentænke det digitale Danmark og vækstpolitikken.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mariane Sandal Dissing

Fhv. adm. direktør, Finanssektorens Arbejdsgiverforening
cand.jur. (Aarhus Uni. 1986)

0:000:00