Analyse af 
Rikke Brøndum

Flittig, men ukendt minister

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) har forhandlet flere af regeringens helt store mærkesager på plads i løbet af de sidste tre år. Alligevel ved 40 procent af vælgerne ikke hvem han er ifølge en ny måling fra Epinion for Altinget og DR.

39-årige Peter Hummelgaard er flere gange blevet kaldt for kronprinsen i Socialdemokratiet og har løst mange af de store opgaver i forståelsespapiret de sidste tre år. Alligevel er han relativt ukendt blandt vælgerne. 
39-årige Peter Hummelgaard er flere gange blevet kaldt for kronprinsen i Socialdemokratiet og har løst mange af de store opgaver i forståelsespapiret de sidste tre år. Alligevel er han relativt ukendt blandt vælgerne. Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Rikke Brøndum

Arne-pensionen. En ny kontanthjælpsreform med flere penge til børnene. En særlig høj dagpengesats til voksne, som tager en erhvervsuddannelse, øremærket barsel og senest et udspil om en reform af det komplicererede arbejdsskadesystem.

Det er svære opgaver, som beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) – af kommentatorer udnævnt som Socialdemokratiets kronprins – har løst i de sidste tre år med Folketinget og arbejdsmarkedets parter, og som berører danskerne bredt.

Alligevel ved 40 procent af vælgerne ikke, hvem han er ifølge en ny meningsmåling, som Epinion har lavet for DR og Altinget. Otte procent flere opfatter ham negativt end positivt, og kun én procent mener, at jobskabelse og arbejdsløshed er det vigtigste emne for politikerne. Ved valget i 2015 var det 13 procent.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00