FOA håber på Corydon-fri zone i Løhdes nye ministerium

OFFENTLIG INNOVATION: Sophie Løhde (V) skal som junior-minister i Finansministeriet få det offentlige til at køre længere på literen, og får blandt andet ansvar for offentlige overenskomster.

Da regeringen trådte ud foran offentligheden mandag, var det med en ny minister for offentlig innovation i flokken. Tidligere sundhedsminister Sophie Løhde (V) – i den røde jakke bag statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) – har fået jobbet. Men hvad indebærer det præcis?
Da regeringen trådte ud foran offentligheden mandag, var det med en ny minister for offentlig innovation i flokken. Tidligere sundhedsminister Sophie Løhde (V) – i den røde jakke bag statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) – har fået jobbet. Men hvad indebærer det præcis?Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Altinget
Tyson W. Lyall

Hun kunne have fremhævet borgernes relation til det offentlige, men i stedet lægger hun vægt på effektivisering af den offentlige sektor. Det ligger der klar en pejling i

Birgitte Poulsen
Lektor, Roskilde Universitet

Hvordan skal hun få opbakning til at ændre Finansministeriets signalgivning? Hvis hun får 15-20 medarbejdere i departementet, mens udgiftspolitik og økonomi har 150-200 medarbejdere, kan det blive svært at få innovationsdagsordenen til at slå igennem

Henrik Hjortdal
Projektleder, Forum for Fremtidens Offentlige Styring og Ledelse, CBS
Fakta
Sophie Løhde (V) får som ny minister for offentlig innovation plads i Finansministeriet.
 
Her overtager hun ansvaret for sager vedrørende modernisering, fornyelse, effektivisering og styring af den offentlige sektor, overenskomstforhandlinger, løn, pension, ledelse og personale; sager vedrørende digitaliseringsmæssige forhold og it, herunder it-modernisering.

Herudover får hun ressortansvaret for Moderniseringsstyrelsen, inklusive Kompetencesekretariatet og Center for Offentlig Innovation, Digitaliseringsstyrelsen, Statens IT og Statens Administration.

Kilde: Statsministeriet

Et forvaltnings- og effektiviseringsministerium.

Det er i realiteten, hvad landets nye minister for offentlig innovation er blevet sat i spidsen for.

Det vurderer projektleder ved CBS, Henrik Hjortdal, og lektor i offentlig forvaltning på Roskilde Universitet, Birgitte Poulsen, efter Sophie Løhde mandag rykkede ind som ekstra minister i Finansministeriet.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00