Her er lovkataloget på beskæftigelsesområdet

OVERBLIK: Regeringen vil give Arne ret til tidlig pension og forhøje pensionsalderen allerede til november. Kontanthjælpsreformen optræder med løs bagkant, mens en arbejdsskadereform ikke ser ud til at blive realiseret i det nye folketingsår.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Søren Elkrog Friis

Selv om en aftale om tidlig pension endnu ikke er i hus, er regeringen ikke i tvivl om, at det nok skal blive Arnes tur.

I hvert fald vil beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) allerede til november fremsætte lovforslag om en ny ret til tidlig pension.

Det fremgår af lovkataloget for det nye folketingsår, som blev offentliggjort i forbindelse med Folketingets åbning tirsdag.

Dokumentation

Lovforslag med beskæftigelsespolitisk relevans fra andre ressortministerier 

OKTOBER

Serviceeftersyn af reglerne for ulønnetfrivilligt arbejde (Udlændinge‐ og integrationsministeren)
Lovforslaget har til formål at ensrette reglerne, så alle udlændinge, der allerede har ret til ophold i Danmark, får samme ret til at udføre ulønnet frivilligt arbejde. Der lægges således ikke op til at lempe adgangen til Danmark, men til at give en ekstra ret til at udføre ulønnet frivilligt arbejde for de udlændinge, der allerede har ret til ophold her i landet.

NOVEMBER

Styrket kontrol af udenlandsk arbejdskraft m.v. (Udlændinge‐ og integrationsministeren)
Lovforslaget har til formål at give Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) bedre muligheder for at sikre, at det kun er de virksomheder og udlændinge, som har reelle intentioner og hensigter, som kan anvende udenlandsk arbejdskraft hhv. komme til Danmark for at arbejde. Samtidig skal lovforslaget give SIRI bedre kontrolmuligheder.

FEBRUAR

Udvidelse af målgruppen for igu‐ordningen (Børne‐ og Undervisningsministeriet)
Lovforslaget har til formål at implementere en kommende trepartsaftale om udvidelse af målgruppen for igu-ordningen (IGU+).

Lovforslaget er en opfølgning på aftalen om finansloven for 2020.

Udmøntning af kommende trepartsaftale om lærepladsområdet (Børne‐ og Undervisningsministeriet)
Regeringen skal i efteråret 2020 drøfte nye tiltag på erhvervsuddannelserne og lærepladsområdet med arbejdsmarkedets parter.

Lovforslaget forventes at udmønte en kommende aftale med arbejdsmarkedets parter om initiativer til at styrke erhvervsuddannelserne og muligheden for, at så mange elever på erhvervsuddannelsesområdet som muligt får en læreplads.

37 timers indsats for nyankomne flygtninge og indvandrere (Udlændinge‐ og integrationsministeren)
Lovforslaget har til formål at udmønte regeringens initiativ om at indføre en 37 timers ordning for nyankomne flygtninge og indvandrere med et fortsat integrationsbehov, som modtager ydelse. Lovforslaget skal sikre, at målgruppen oplever en hverdag, som svarer til at gå på arbejde.


Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00