HK-formand: Derfor vil jeg lede LO

INTERVIEW: HK's formand, Kim Simonsen, vil være hovedorganisationen LO's nye førstemand. Altinget har spurgt ham, hvad han vil gøre anderledes, hvordan han ser på en fusion med FTF, og om han kan fortsætte som formand i HK, hvis han ikke vinder valget.

HK-formand Kim Simonsen mener selv, at han er den formandskandidat, der vil knokle hårdest for et tættere samarbejde med FTF. Fusion er dog ikke nødvendigvis den eneste løsning.
HK-formand Kim Simonsen mener selv, at han er den formandskandidat, der vil knokle hårdest for et tættere samarbejde med FTF. Fusion er dog ikke nødvendigvis den eneste løsning.Foto: HK
Michael Hjøllund

Hvis lønmodtagerne står sammen – også på hovedorganisations-niveau – så vil det give nogle muligheder, som vi har tabt de seneste år.

Kim Simonsen
Formand for HK og kandidat til posten som formand for LO
Fakta
Sagen kort
LO er Danmark største faglige hovedorganisation med lidt over en million medlemmer ved udgangen af 2013. Ved organisationens næste kongres skal der vælges en ny formand. Den nuværende formand, Harald Børsting, har siddet otte år på posten og genopstiller ikke.

Der er for nuværende tre officielle kandidater
- Lizette Risgaard, næstformand i LO
- Kim Simonsen, formand for HK
- Flemming Vinther, formand for Hærens Konstabel- og Korporalforening.

Som den tredje i rækken har HK's formand gennem otte år, Kim Simonsen, meldt sig som kandidat til posten som ny leder for den faglige hovedorganisation LO. Han ønsker at tage over for Harald Børsting, der går af til efteråret.

Hvorfor stiller du op som formandskandidat?

”Fordi vi har brug for at få genrejst fagbevægelsen og for at få nogle bedre og klarere resultater med hjem til vores medlemmer. Det er noget, som vi ikke har haft held til de sidste ti år,” siger Kim Simonsen til Altinget.

Dokumentation

Blå bog: Kim Simonsen
Født i 1962

2008: Forbundsformand for HK, indtrådt i LO's daglige ledelse
2008: Forbundsformand, HK/Danmark
1990: Sektorformand, HK/Kommunal
1988: Næstformand, HK/Kommunal
1985: Byrådsmedlem i Grenå for Socialdemokratiet
1983-1988: Tillidsrepræsentant, Grenå Kommune
1979: Aktiv, HK/Ungdom


Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00