Debat

HORESTA: Lad flygtningene arbejde hos os

DEBAT: Politikerne skal gøre det nemmere og mere attraktivt for virksomheder at tage imod flygtninge, mener Horestas administrerende direktør, Katia Østergaard. Vejen til en vellykket integration går nemlig gennem arbejdsmarkedet, skriver hun.

Køen af flygtninge er lang, og virksomhederne kan gøre en forskel. Derfor er det tid til at vise politisk handlekraft, skriver Katia K. Østergaard, der er administrerende direktør i HORESTA.<div><br></div>
Køen af flygtninge er lang, og virksomhederne kan gøre en forskel. Derfor er det tid til at vise politisk handlekraft, skriver Katia K. Østergaard, der er administrerende direktør i HORESTA.

Foto: Pressefoto, HORESTA
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Katia K. Østergaard
Administrerende direktør i HORESTA

De syriske flygtninge har dette efterår været omdrejningspunktet i den politiske manege.  Senest opfordrede statsminister Lars Løkke Rasmussen på et civilt topmøde den 24. september erhvervslivet til at hjælpe med at løse opgaven.

Og for hotel- og restauranterhvervet er det helt naturligt at være en del af løsningen. 

Tal fra jobindsats.dk viser, at det især er landets hoteller og restauranter, der beskæftiger personer med ikke-vestlig baggrund, som ikke er på den såkaldte jobkortordning. 

Fakta
Bland dig i debatten!
Send dit indlæg til [email protected].

Med andre ord; den gruppe af mennesker på det danske arbejdsmarked, der dækker over flygtninge og familiesammenførte.

Hele 8,7 procent af de ansatte i vores erhverv er fra tredje verdenslande uden for EU, EØS og EFTA. Det er den højeste andel af alle erhverv. 

Gennem nogle enkelte tiltag fra politisk hold kan vi i erhvervet være med til at løfte endnu flere ud af tilværelsen på asylcentre og ind i beskæftigelse i alle dele af landet.

Katia K. Østergaard
Administrerende direktør i HORESTA

Mangfoldigheden er en stolthed
Hotel- og restaurationserhvervet har en lang tradition for at inkludere udlændinge med forskellige nationalitet og kultur på arbejdsmarkedet. 

Faktisk har godt hver femte i hotelbranchen anden etnisk baggrund end dansk. Og i restaurantbranchen er det tilfældet for mere end hver fjerde. 

Vi er stolte af at være en del af et globalt erhverv med en mangfoldig sammensætning af medarbejdere. Stolte af at være dem, der ligger forrest, når det handler om at løfte den vigtige samfundsopgave, det er at få integreret udlændinge og herunder også flygtninge.

Lovgivning skal gøre det hele lettere
Derfor insisterer vi også på at se på de mange nyankommende som potentielle kolleger frem for en omkostning. 

Og gennem nogle enkelte tiltag fra politisk hold kan vi i erhvervet være med til at løfte endnu flere ud af tilværelsen på asylcentre og ind i beskæftigelse i alle dele af landet. 

Det kan konkret være i form af en ”fast track” hos myndighederne, som sikrer hurtig og nem adgang til, at virksomhederne lovligt kan tilbyde flygtninge beskæftigelse. Det er også oplagt med en bedre matchning mellem flygtningenes kompetencer og virksomhedernes behov.

Politikerne skal gøre det nemmere og mere attraktivt for virksomhederne at tage imod flygtninge. 

Det er forudsætningen for bedre integration på arbejdsmarkedet. 

Og det haster. Køen med flygtninge er som bekendt lang.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00