I Aalborg kan ledige snart låne 50.000 til at starte egen virksomhed

EKSPERIMENT: Vi kan mobilisere skjulte ressourcer ved at møde ledige på deres drøm, lyder det fra Aalborg Kommune, som har fået grønt lys til at yde mikrolån til ledige, som vil springe ud som selvstændige. 

Jobcenter Aalborg blænder om kort tid op for deres egen variant af DR-programmet 'Løvens Hule', hvor arbejdsløse med iværksætterdrømme kan få hjælp til at realisere deres forretningsidéer.

Hvis en arbejdsløs kan overbevise kommunen om, at deres forretningsplan har en realistisk chance for at lykkes, kan de få et mikrolån på op til 50.000 kroner, som skal bruges til at løbe en selvstændig virksomhed igang.

Projektet er blandt de 17, som regeringen netop har godkendt i forbindelse med en ny omgang frikommuneforsøg.

"Frikommuneforsøgene handler om at give kommunerne mulighed for at afprøve nye løsninger. Derfor har regeringen også sagt ja til Aalborg Kommunes ønske om at kunne tilbyde mikrolån til ledige kontanthjælpsmodtagere," siger økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA).

Ledige har ikke råd til at blive selvstændige
Loven giver i dag kun mulighed for at yde økonomisk hjælp til start af selvstændig virksomhed til personer på revalidering. Men i Aalborg har jobcenteret i en periode også tilladt andre ledige at deltage på de kurser, som revalidenterne har gennemført som forberedelse til livet som selvstændige.

Nu får kommunen også mulighed for at yde mikrolån til ledige på kontanthjælp, dagpenge, uddannelseshjælp eller integrationsydelse.

"Jeg skal ikke sige noget ondt om systemet, men når man møder folk på deres drøm, kan man mobilisere helt andre ressourcer, end man ellers ville kunne," siger Claus Wimmer-Aune, der er projektleder på mikrolåns-forsøget.

Generelt er det en barriere for mange iværksættere at fremskaffe kapital til at afprøve deres forretningsidéer. Den barriere bliver ikke mindre for ledige, som for at få kontanthjælp højst må have 10.000 kroner i opsparing – og som for manges vedkommende allerede står i gæld til det offentlige.

"Så det eneste sted, de kan få et lån til opstart af virksomhed, er jo egentlig hos os," siger Claus Wimmer-Aune.

Ammitzbøll: Mikrolån skal kun gives til realistiske idéer
Økonomi- og indenrigsministeren understreger, at frikommuneforsøget ikke skal være en åben invitation til samtlige ledige, som har lyst til at prøve kræfter med livet som selvstændig.

”Det er vigtigt, at mikrolån kun gives til ledige, som har realistiske forretningsideer og gode forudsætninger for at etablere og drive egen virksomhed. Det har jeg tillid til, at Aalborg Kommune også vil sikre,” siger Simon Emil Ammitzbøll.

Claus Wimmer-Aune forsikrer, at der vil blive tale om en grundig rekrutterings-proces.

For at komme i betragtning til et mikrolån skal den lediges forretningsidé først erklæres egnet, og derefter skal de gennemgå et tre måneders intensivt vejlednings- og opkvalificeringsforløb for iværksættere.

Først derefter vurderes det, om kommunen vil investere i deres virksomhed.

"Det er ikke for alle og enhver. Vi prøver at udvikle en forretning, og hvis ikke vi kan se, at det er en god forretning, som på sigt kan gøre dem selvforsørgende, er det min anbefaling, at de ikke skal starte virksomhed," siger Claus Wimmer-Aune.

Tre ud af fire skal ende som selvforsørgende
Hvis det lykkes at forvandle blot nogle ledige til selvforsørgende selvstændige, vil det også være en god forretning for kommunen. Det er i hvert fald erfaringen fra de hidtidige forsøg med mikrolån til revalidenter.

På bagrund af et projekt i Aarhus har Center for Alternativ Samfundsanalyse (CASA) for eksempel analyseret sig frem til, at det er en overskudsforretning for kommunen, hvis blot seks procent ender som selvforsørgende i løbet af en fem-årig periode.

I det nordjyske rækker ambitionerne dog noget højere. Jobcenter Aalborg forventer at sende 80 ledige på iværksætterkursus – og heraf give mikrolån til tre ud af fire. Ud af dem lyder kommunens egen prognose, at isen kan bære for 45, som inden for 3-5 år ender som selvforsørgende.

Ministeren vil dog ikke på nuværende tidspunkt forholde sig til, om mikrolåns-ordningen skal udvides til andre kommuner, hvis eksperimentet i Aalborg ender med at bære frugt.

"Formålet med frikommuneforsøgene er, at frikommunerne opnår erfaringer med nye løsninger, der kan komme alle landets kommuner til gavn. Jeg vil nu fokusere på, at frikommuneforsøgene kommer godt fra land. Når forsøget er gennemført, vil vi vurdere, om andre kommuner skal have samme muligheder," siger Simon Emil Ammitzbøll.

Forrige artikel Fire nye frikommuneforsøg på beskæftigelsesområdet - se dem her Fire nye frikommuneforsøg på beskæftigelsesområdet - se dem her Næste artikel Fond retter fokus på disruption i arbejdsliv og industri Fond retter fokus på disruption i arbejdsliv og industri
 • Anmeld

  Peter Johnson · loan

  loan

  Hej, Er du træt af at søge lån og Realkreditlån, er du blevet afvist konstant Af dine pengeinstitutter og andre pengeinstitutter tilbyder vi enhver form for lån til enkeltpersoner og virksomheder med lav rente på 2%. Hvis du er interesseret i at tage Et lån, er du velkommen til at kontakte os i dag, vi lover at tilbyde dig de bedste service nogensinde. Bare giv os en prøve, fordi et forsøg vil overbevise dig. Hvad er dine finansielle behov? Har du brug for et forretningslån? Har du brug for et personligt lån? Vil du købe en bil? Vil du refinansiere? Har du brug for et realkreditlån? Har du brug for en enorm kapital til at starte din forretningsforslag eller udvidelse? Har du mistet håbet, og du tror, at der ikke er nogen vej ud, og dine finansielle byrder stadig vedvarer? Tøv ikke med at kontakte os for muligt forretningssamarbejde. Kontakt os via email: peterjohnson6977@gmail.com

 • Anmeld

  fred · kontakt mig nu på min email-adresse cloudloancenter@gmail.com

  kontakt mig nu på min email-adresse cloudloancenter@gmail.com

  Jeg er en potentiel långiver, og jeg giver lån til de fattige og trængende, hvis du har brug for presserende lån, kontakt mig nu på min email-adresse cloudloancenter@gmail.com
  Mit job er at hjælpe de fattige og trængende, så kontakt mig nu

  jeg elsker dig

 • Anmeld

  Howard Mark · 8980774942

  loan offer

  * FOXX Finansiel Lån Tilbud *

     Vi giver udlån med 3% rente, hvis du er interesseret i et lån, er du her ved
  Rådgive at fylde og returnere ansøgningsskemaet til denne Email (foxx.loanfinancialaid@gmail.com) alene for at vide, om du virkelig er interesseret i lån. Jeg er her for at lægge smil i alle triste ansigter.

  FULDNE NAMMER:
  ADRESSE:
  LAND:
  Beløb der behøves:
  Lånets løbetid:
  LÅNETS FORMÅL:
  KØN:
  CIVILSTAND:
  MÅNEDLIGE BETALING:
  TELEFONNUMMER:
  EMAIL:

  Ved at besvare disse detaljer til (foxx.loanfinancialaid@gmail.com)
  Vi skal gå videre til næste trin, hvilket er vilkårene og
  Plan for genbetalingsplan.

  Mr. Howard M Colleman.

  Telefon: +18475128241

 • Anmeld

  Dubril Loan Firm · loan

  dubril Loan

  Vi tilbyder sikrede og usikrede lån til privatpersoner, private og offentlige virksomheder uden sikkerhedsstillelse.
  Vores rente er til en overkommelig pris på 2%, og vores lånsproces / indkøb er det bedste du nogensinde kan få.
  Vi tilbyder ethvert beløb af lån og af en rimelig grund.
  Kontakt os i dag for dit lån via
  Email: dubrilloanfirm@gmail.com

 • Anmeld

  Howard Mark · Loan Offer At 3% Interest Rate

  Howard

  * FOXX Finansiel Lån Tilbud *

     Vi giver udlån med 3% rente, hvis du er interesseret i et lån, er du her ved
  Rådgive at fylde og returnere ansøgningsskemaet til denne Email (foxx.loanfinancialaid@gmail.com) alene for at vide, om du virkelig er interesseret i lån. Jeg er her for at lægge smil i alle triste ansigter.

  FULDNE NAMMER:
  ADRESSE:
  LAND:
  Beløb der behøves:
  Lånets løbetid:
  LÅNETS FORMÅL:
  KØN:
  CIVILSTAND:
  MÅNEDLIGE BETALING:
  TELEFONNUMMER:
  EMAIL:

  Ved at besvare disse detaljer til (foxx.loanfinancialaid@gmail.com)
  Vi skal gå videre til næste trin, hvilket er vilkårene og
  Plan for genbetalingsplan.

  Mr. Howard M Colleman.

  Telefon: +18475128241

 • Anmeld

  Johnson · Johnson

  JOHNSON LOAN COMPANY - APPLY NOW

  Velkommen til JOHNSON LOAN COMPANY Jeg har ingen anden måde at kontakte dig
  Og derfor sender jeg dig denne mail i håb om, at det bliver en
  Forretningsforhold vil føre. Samtidig undskylder jeg det
  Ulempe, at denne mail kan forårsage dig. Jeg vil gerne henlede Deres opmærksomhed
  På det faktum, at jeg kan få dig et bestemt lån fra:
  5000 dollars Op til 1.000.000 dollars Refunderes over 10 år (skal diskuteres) på 2%
  Rente per år, vores lån vil tage op til 3 arbejdsdage for alle
  anerkendt
  Kunder over hele verden.
  Du skal lave et lån, være opmærksom på de områder, hvor jeg kan hjælpe dig:
  * Finansiering
  * Fast ejendom lån
  * Investeringslån
  * Automatisk klar
  * Gældskonsolidering
  * Kreditlinje
  * Andet pant
  * Erhvervelse af kredit
  * Personlige lån
  Du sidder fast i banken, og du har ingen fordel af banker eller
  Bedre, dig
  Har et projekt og har brug for finansiering, dårlig kredit eller penge
  At betale regninger, penge at investere i erhvervslivet.
  Så hvis du har brug for et lån, tøv ikke med at kontakte mig
  For at lære mere om mine vilkår. Kontakt direkte med
  Send os en mail til johnsonwilliamsloanfirm788@gmail.com

 • Anmeld

  Soelistyawati · Loan

  Soelistyawati

  Jeg er Soelistyawati fra Danmark. Det er offentligt her, du kan kun få et lån fra Apmex Lånfirma. De er det eneste sande og legitime udlånsfirma, der kan stole på. Jeg fik et 850 millioner lån fra dette selskab med en rentesats på 2%.
  Dette er min email soelistyawati212@gmail.com, kontakt mig for yderligere information eller email Apmex Lånfirma via apmexloanfirm@gmail.com

 • Anmeld

  loan · loan offer

  mr tom

  Har du alle slags økonomiske problemer? Har du brug for et lån til at betale sig
  gæld? er du i en finanskrise? tillid til os at behandle alle typer af
  lån, email os direkte med vores email elvismorganfinance@gmail.com. se
  under. Vi er registreret og
  autoriseret selskab til at udstede et lån på 2%, med en minimumsvarighed på 6
  måneder og en maksimal varighed på 30 år.
  Vi giver lån til et minimum i 2000 til maksimalt 100 millioner.
  tilbyde forskellige tjenester nedenfor *
  Personlige lån (sikkert og usikret)
  * Business lån (Secure and Unsecured)
  * Forbedring af hjemmet
  * Auto lån
  * Ægteskab Mortgage
  * Lån sundhed osv
  Så .. hvis du er interesseret, så kom tilbage til os via vores email
  elvismorganfinance@gmail.com
  og du vil få et lån så hurtigt som muligt

 • Anmeld

  carole DUPONT · Témoignage de prêt d'argent sérieux entre particulier.

  The only honest lender I am a witness I had my loan in 24 hours. E-mail adress : jessicamercier81@gmail.com  

  The only honest lender I am a witness I had my loan in 24 hours. E-mail adress
  : jessicamercier81@gmail.com
   

                                                 Thank you Lord

  I am Mrs DUPONT Carole looking for loan for more than 7 months I have been a lot of times scammed on loan sites by wanting to make a loan at several person but in the end I do not get anything on my account.

  But fortunately I came across a testimony of loan made by Mme chantal BERNET with respect to Mme MERCIER Jessica

  I contacted her and then she told me the procedures I have to do to get the loan what I did to get my 45,000 € loan to carry out my project.

  Reason why I took my time to testify his honesty on the net.

   So I ask all people in the need to contact her at
                                                          E-mail :

                                         jessicamercier81@gmail.com
                                         jessicamercier81@gmail.com

 • Anmeld

  elvismorgan · loan offer

  mr tom

  Har du alle slags økonomiske problemer? Har du brug for et lån til at betale sig
  gæld? er du i en finanskrise? tillid til os at behandle alle typer af
  lån, email os direkte med vores email elvismorganfinance@gmail.com. se
  under. Vi er registreret og
  autoriseret selskab til at udstede et lån på 2%, med en varighed på mindst 6
  måneder og en maksimal varighed på 30 år.
  Vi giver lån til et minimum i 2000 til maksimalt 100 millioner.
  tilbyde forskellige tjenester nedenfor *
  Personlige lån (sikkert og usikret)
  * Business lån (Secure and Unsecured)
  * Forbedring af hjemmet
  * Auto lån
  * Ægteskab Mortgage
  * Lån sundhed osv
  Så .. hvis du er interesseret, så kom tilbage til os via vores email
  elvismorganfinance@gmail.com
  eller skriv os +12133283772
  og du vil få et lån så hurtigt som muligt

 • Anmeld

  Nathan Borror · cerdit offer

  loan compay offer

  Har du brug for et lån?
  Har du brug for økonomisk hjælp?
  Har din virksomhed, virksomhed eller industri brug for økonomisk hjælp?
  Har du brug for finansiering til at starte din virksomhed?
  Har du brug for finansiering til at udvide din virksomhed?
  Har du brug for personlige lån? e-mail: zenith.loanslimited8@gmail.com

 • Anmeld

  carole · Témoignage tres important

  Velmi důležité a nádherné svědectví    

  Velmi důležité a nádherné svědectví                                                             aleluja
                  
    Pravé lidské bytosti jsou ti, kteří vědí, jak přijdou k záchraně svých bližních, když trpí.
  Dnes jsem zodpovědný za svou vlastní práci díky paní Mercierové jessice velké díky za půjčku ve výši 34.000 € s podílem 2%
   
    Beru závazek před Božím a před Muži, že vám vrátím celou půjčku, kterou vám BŮH poskytne stokrát.
    Proto se zeptám všech lidí, kteří ji potřebují kontaktovat
                                                           E-mail:

                                          jessicamercier81@gmail.com
                                          jessicamercier81@gmail.com


                                              Pokoj Krista

 • Anmeld

  Sandra Kalniete · Vidnesbyrd

  Vidnesbyrd

  Hvordan fik jeg mit Ønskede Lånbeløb fra et Pålideligt Lånfirma (chillwellfinancialhome@gmail.com)

  Hej alle, jeg hedder Sandra Kalniete, jeg er fra Alabama, United State, er her for at vidne om, hvordan jeg har fået mit lån fra Chillwell Loans Company {(chillwellfinancialhome@gmail.com)} jeg henviser dette til mit vidnesbyrd om at i Sydamerika fordi jeg har hørt om de mennesker, der er faldende for det forkerte lånselskab og er ved at blive dårligt tjente penge, efter at jeg har ansøgt to gange fra forskellige långivere, der hævdede at være långivere her i dette forum, tænkte jeg deres Udlån var reel, og jeg søgte, men de gav mig aldrig lån, før en af ​​mine venner introducerede mig til hr. James Peterson World Loans Company, som lovede at hjælpe mig med et lån af mit ønske, og han gjorde virkelig som han lovede uden nogen form for forsinkelse Jeg tvivlede, men jeg griber aldrig til at tro. Jeg troede aldrig, at der stadig er pålidelige långivere, indtil jeg mødte hr. Chill Well, som virkelig hjalp mig med mit lån og forandret mit liv til det bedre. Jeg ved, at der stadig er mange gode långivere derude, men jeg vil råde dig derude og leder efter pålidelig långiver for at prøve hr. Chillwell Loans Company, han er omsorgsfuld og forstående. Jeg ved ikke, om du har brug for et presserende lån også eller ønsker finansiering til dine projekter, så er du velkommen til at kontakte hr. Chillwell Company i dag. hans email adresse er (chillwellfinancialhome@gmail.com)

 • Anmeld

  murray · a secure loan

  lan

  Barclays Bank PLC. United Kingdom Provide all types of loans at a rate of 2%.
  The amount varies between US $ 3,000 minimum and US $ 300,000,000 maximum.
  Register now for your loan within 2 hours of approval.
  Contact us by email: barclaysbank.plc421@gmail.com or call for more asistance:+13212578711

 • Anmeld

  Garry · Loan

  Loan Offer

  At få et legitimt lån har altid været et stort problem For kunder, som
  har økonomisk problem og har brug for løsning på det. Spørgsmål om kredit og
  sikkerhedsstillelse er noget, som kunder altid er bekymret over, når de søger
  et lån fra en legitim långiver. Men vi har gjort den forskel i
  udlån industrien. Vi kan arrangere et lån i størrelsesordenen $ 5.000 til
  $ 50,000,000.00 så lav som 2% rente. Svar venligst straks til dette
  Email 1: info.mfcompany@gmail.com
  Email 2: info.mfcompany@yahoo.com

  Vores tjenester omfatter følgende:

  1) Gældskonsolidering
  2) Andet realkreditlån
  3) Virksomhedslån
  4) Personlige lån
  5) Internationale lån
  6) Lån til enhver art
  7) Familielån E.T.C

  VORES VISION
  At være den førende og foretrukne lånegiver over hele verden

  VORES MISSION
  At levere innovative og overkommelige lån og gode serviceydelser, der maksimerer
  værdier til interessenter.

  Ingen social sikring og ingen kreditcheck, 100% garanti. Alt hvad du skal gøre
  Lad os vide præcis, hvad du vil, og vi vil helt sikkert lave din drøm
  gå i opfyldelse. MIDLAND FINANCE COMPANY siger JA, når dine banker siger nej. Endelig finansierer vi småskala lånefirma, formidlere, småskala finansielle
  institutioner for vi har ubegrænset kapital. For yderligere detaljer at gå om
  anskaffe et lån kontakt os, venlig svar straks.

  Virksomhedskontakt Info
  Kontakt Email: info.mfcompany@gmail.com
  Kontakt Email: info.mfcompany@yahoo.com
  Kontaktnummer: +1 (409) 220-1434 (WHATSAPP)

 • Anmeld

  Mrs. Alvaro Martinez · Loan

  Loan

  Alvaro Martinez Hej, Leder du efter en legitim og pålidelig finansiel långiver? Har du brug for et lån? Har du brug for en presserende finansiel hjælp? Har du brug for et nødlån til at betale din gæld eller har brug for et kapitallån for at forbedre din virksomhed? Vi tilbyder alle slags lån til 2% renteindtægter til private og erhvervskunder på en klar og forståelig måde. Vi tilbyder lån på enhver højde til enhver destination, så kontakt os i dag for at få et øjeblikkeligt lån i dag. Kontakt os via vores email: (safeloanglobalcompany@gmail.com)