Debat

Karsten Hønge: A-kasserne er a-kæden mod arbejdsløshed

DEBAT: A-kassernes viden bør udnyttes bedre. Derfor foreslår SF, at kontaktforløbet skal ligge hos A-kasserne. Det frigiver ressourcer hos jobcentrene til bl.a. kontanthjælpsmodtagere og får de arbejdsløse hurtigere i job, skriver politisk ordfører Karsten Hønge.

Foto: ft.dk
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Karsten Hønge (SF)
Politisk ordfører 

Arbejdsløse skal i gang så hurtigt som muligt efter at have modtaget fyresedlen. A-kasserne har et detaljeret kendskab til brancherne og kender ofte det enkelte medlem. Derfor er A-kasserne en stærk a-kæde i kampen mod arbejdsløshed.

For den enkelte arbejdsløse, for samfundet og for virksomhederne er det ekstremt vigtigt, at indsatsen sker hurtigt og effektivt. Den arbejdsløse skal ikke drukne i for meget bøvl med møder her og møder dér. Indsatsen skal passe præcist til den situation, man er i.

Hvis man møder en sagsbehandler, der kender branchen og har erfaring med at få arbejdsløse tilbage i job, er chancen for at komme i arbejde langt større.  

Fakta
Deltag i debatten!
Skriv til [email protected]

Aktører, der bedst kender de forsikrede ledige, og som samtidig har et grundigt branchekendskab, skal stå for opgaven. A-kasserne har dygtige sagsbehandlere med kendskab til det lokale arbejdsmarked, og de kan effektivt hjælpe den arbejdsløse. Mange A-kasser har lang erfaring med at formidle jobs og uddannelsestilbud, og ledige skal ikke rende til møder hos både det lokale jobcenter og A-kassen.

SF foreslår, at kontaktforløbet alene skal ligge hos A-kassen. Fagbevægelsen har selv har vist interesse for forslaget.

A-kasserne har dygtige sagsbehandlere med kendskab til det lokale arbejdsmarked, og de kan effektivt hjælpe den arbejdsløse. Mange A-kasser har lang erfaring med at formidle jobs og uddannelsestilbud, og ledige skal ikke rende til møder hos både det lokale jobcenter og A-kassen.

Karsten Hønge (SF)
Politisk ordfører

Stop for dobbeltarbejde hos A-kasserne
Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) virker oprigtig interesseret i at forenkle indsatsen og rydde op i dobbeltarbejde. Forhåbentlig kan han få øje på det store forenklingspotentiale, der ligger i at placere kontaktforløbet hos A-kasserne. På den måde udnytter vi A-kassernes viden og kompetencer mere aktivt.

Fra dag ét kan den arbejdsløse få en målrettet indsats hos A-kassen. Forenklingen vil også kunne mærkes hos jobcentrene, når dobbeltarbejdet med A-kasserne stopper. Det frigiver ressourcer i jobcentrene, som kan bruges på ikke-forsikrede ledige og modtagere af sygedagpenge.  

Vi slår to fluer med et smæk. Jobcentret bruger sine ressourcer bedre til blandt andet kontanthjælpsmodtagere, og A-kassernes individuelle og målrettede indsats for den arbejdsløse får dem hurtigt tilbage til på arbejdsmarkedet.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Karsten Hønge

MF (SF), medlem, SF’s landsledelse og daglige ledelse, 3. næstformand, Folketingets Præsidium
tømrer (Aarhus. 1983), journalist (DMJX 2013)

0:000:00