KL-formand forud for forhandlinger: Vi skal ikke gentage fejlene fra finanskrisen

INTERVIEW: Konjunkturerne dykker, og ledigheden stiger. Det er tid til at føre klog krisepolitik og sikre højere offentlige investeringer og holde en hånd under de ansatte, lyder det fra KL’s formand før årets økonomiforhandlinger.

Mandag begynder økonomiforhandlinger med KL's formand, Jacob Bundsgaard (S) (tv.), og finansminister Nicolai Wammen (S) i spidsen.
Mandag begynder økonomiforhandlinger med KL's formand, Jacob Bundsgaard (S) (tv.), og finansminister Nicolai Wammen (S) i spidsen.Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Det med at lave så hårde opbremsninger og besparelser på velfærden i kommunerne vil vi i hvert fald gøre, hvad vi kan for at modvirke.

Jacob Bundsgaard (S)
Formand for KL og borgmester i Aarhus Kommune

Danmark, Europa og store dele af verden står midt i et økonomisk tilbageslag, der både er kommet hurtigere og ser ud til at være dybere end den finanskrise, der fulgte i kølvandet på investeringsbanken Lehman Brothers' krak i september 2008.

Blandt økonomer synes håbet om en hurtig økonomisk genopretning at have fortonet sig for i stedet at være blevet afløst af mere mistrøstige forventninger om, at det kan komme til at tage noget tid at komme tilbage til normalen.

Midt i den ekstraordinære sundheds- og økonomikrise, som covid-19-smitten har udløst, fortsætter det politiske årshjul med at dreje.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00