Debat

Krifa: Dagpengereglerne for atypiske ansættelser er en hastesag 

DEBAT: Afgørelsen fra Folketingets Ombudsmand om bibeskæftigelse og dagpenge bør få regeringen til at handle hurtigt og føre reglerne up to date, skriver Krifa-formand Søren Fibiger Olesen. 

Folketingets Ombudsmand mener ét, reglerne siger noget andet, og nu må regeringen gøre noget ved sagen om dagpenge for atypiske ansættelser, skriver Krifas formand, Søren Fibiger Olesen.
Folketingets Ombudsmand mener ét, reglerne siger noget andet, og nu må regeringen gøre noget ved sagen om dagpenge for atypiske ansættelser, skriver Krifas formand, Søren Fibiger Olesen.Foto: Pressefoto, Krifa
Line Jenvall
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Søren Fibiger Olesen
Formand for Krifa

Dagpengekommissionen undlod at se på dagpengereglerne for atypiske ansættelser, og regeringen har lagt op til at nedsætte en arbejdsgruppe til at se på sagen. Men ikke gjort det endnu. 

Men Folketingets Ombudsmand udtrykker nu uenighed med en afgørelse fra Ankestyrelsen efter gældende regler.

Det understreger behovet for at få lovgivningen opdateret til at matche det moderne arbejdsmarked med mange atypiske ansættelser som freelancere, ad hoc-ansatte, bibeskæftigede og så videre.

Fakta
Vil du blande dig i debatten?
Send dit indlæg til [email protected].

Situationen er uholdbar
Vi har Krifa-kunder, der kommer i klemme i de gamle regler. 

Vi har derfor allerede for et stykke tid siden meddelt beskæftigelsesministeren, at vi er parate til at bidrage med vores erfaring i regeringens arbejdsgruppe om dagpenge og atypiske ansættelser.

Det er uholdbart at være i en situation, hvor lovgivningen, som vi skal følge i sagsbehandlingen, forlanger ét, og ombudsmanden mener noget andet. 

Søren Fibiger Olesen
Formand for Krifa

Det er uholdbart at være i en situation, hvor lovgivningen, som vi skal følge i sagsbehandlingen, forlanger ét, og ombudsmanden mener noget andet. 

Det bør være en hastesag for regeringen at få indført nye og tidssvarende regler.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Søren Fibiger Olesen

fhv. formand, Krifa, fhv. formand, The World Organization of Workers
fotohandler (1980)

0:000:00