Debat

Krifa: Kun lovbestemt minimumsløn kan gøre op med social dumping

REPLIK: Vi kan kun komme social dumping til livs ved at indføre en lovbestemt minimumsløn. Det skriver Krifa-formand Søren Fibiger Olesen, der vil have fagforeningerne til at samle sig om en almengørelse af overenskomsterne. 

Vi bør arbejde sammen om at få en mindsteløn på plads – for eksempel gennem en almengørelse af overenskomsterne, skriver Søren Fibiger Olesen fra Krifa.
Vi bør arbejde sammen om at få en mindsteløn på plads – for eksempel gennem en almengørelse af overenskomsterne, skriver Søren Fibiger Olesen fra Krifa.Foto: Pressefoto
Anders Redder
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Søren Fibiger Olesen
Formand, Krifa

Forbundssekretær i 3F Henning Overgaard Josefsen spurgte forleden i et debatindlæg på Altinget: ”Hvem har måske nogensinde hørt Krifa, ASE eller Det Faglige Hus udtrykke bekymring eller gøre noget som helst mod social dumping?”

Hertil vil jeg gerne sige, at social dumping er noget, der bekymrer Krifa. Vi benytter enhver lejlighed til at italesætte problemstillingen over for politikere, på de virksomheder, hvor vi har overenskomster og gennem medierne. For eksempel indgår kædeansvar som en fast bestanddel af Krifas nye overenskomster.

Krifa mener ikke, at vi i Danmark skal finde os i social dumping. Alle, der arbejder i Danmark, har krav på ordnede løn- og ansættelsesforhold.

Fakta
Deltag i debatten!
Send en mail til [email protected]

Og det gælder ikke kun for danskere, men også for østeuropæiske lønmodtagere, der ligesom op mod 700.000 danskere arbejder på virksomheder, der ikke har overenskomst.

Mennesker, der ikke er sikret en minimumsløn, pension, opsigelsesvarsler, ret til frihed ved barns første sygedag og meget mere.

"Hvorfor vente på, at EU dikterer en lovbestemt minimumsløn i Danmark? Vi, der repræsenterer danske lønmodtagere, bør komme EU i forkøbet og selv tage ansvar for vores lønmodtagere."

Søren Fibiger Olesen, formand, Krifa

Parat til lovbestemt minimumsløn
Der er kun én måde at imødegå social dumping på. At indføre en lovbestemt minimumsløn, der gælder alle. Og meget tyder på, at EU inden for overskuelig fremtid vil pålægge Danmark at lovgive om netop grundlæggende rettigheder for lønmodtagere for at imødegå problematikken om social dumping. 

Men hvorfor vente på, at EU dikterer en lovbestemt minimumsløn i Danmark?

Vi, der repræsenterer danske lønmodtagere, bør komme EU i forkøbet og selv tage ansvar for vores lønmodtagere. I Krifas tilfælde 200.00 mennesker, som vi er forpligtet på.

Vi bør arbejde sammen om som minimum at få den mindsteløn på plads – for eksempel gennem en almengørelse af overenskomsterne. Lad os sammen trække i arbejdstøjet og ikke vente på, at vi bliver tvunget til det.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Søren Fibiger Olesen

fhv. formand, Krifa, fhv. formand, The World Organization of Workers
fotohandler (1980)

0:000:00