L 136 (Beskæftigelsesministeriet)(Vedtaget)

Forslag til lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik, lov om en aktiv beskæftigelsesindsats og forskellige andre love. (Justering af retten til ferie med ledighedsydelse, justering af mulighederne for befordringsgodtgørelse og af overgangsbestemmelsen for voksenlærlingeordningen m.v.).

Med lovforslaget foreslås det at indføre en bestemmelse om, at personer på ledighedsydelse alene har ret til at afholde 17 feriedage med ledighedsydelse i det forkortede ferieår. Dette medfører en harmonisering af feriereglerne på tværs af ydelser.

Med lovforslaget foreslås endvidere en række konsekvensændringer og justeringer i lov om aktiv socialpolitik og i lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, bl.a. mulighed for befordringsgodtgørelse for ledige selvforsørgende og unge under 18 år under tilbud om vejledning og opkvalificering samt konsekvensændringer i andre love, der trådte i kraft 1. januar 2020.

Det foreslås, at lovforslaget træder i kraft 1. maj 2020.

Lovforslag som fremsat

Lovforslag som vedtaget

Høringssvar


---
Denne artikel er lavet automatisk baseret på dokumenter fra Folketinget. Altinget tager forbehold for eventuelle fejl i teksten.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Peter Hummelgaard

Justitsminister, MF (S)
cand.jur. (Københavns Uni. 2012)

0:000:00