L 76 (Beskæftigelsesministeriet)(Vedtaget)

Forslag til lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v., lov om sygedagpenge, lov om aktiv socialpolitik og lov om seniorjob. (Forlængelse af dagpengeperioden og retten til sygedagpenge, genindførelse af forlængelse af 12-månedersperioden i 225-timersreglen og konsekvensrettelse i lov om seniorjob som følge af dagpengeperiodens forlængelse).

Lovforslaget går ud på, at dagpengeretten forlænges med 2 måneder for ledige, der opbruger deres dagpengeret i perioden fra den 1. november 2020 til den 1. november 2021. Dertil kommer, at retten til sygedagpenge forlænges med 3 måneder, så ingen sygedagpengemodtagere overgår til jobafklaringsforløb til og med den 31. januar 2021. Derudover foreslås det, at suspensionen af 225-timersreglen for kontanthjælpsmodtagere genindføres fra den 1. november 2020 til og med den 31. januar 2021.

Lovforslaget udmønter dele af aftale mellem regeringen og Venstre, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Der Konservative Folkeparti og Alternativet om udvidelse af hjælpepakker af den 27. oktober 2020.

Det foreslås, at lovforslaget træder i kraft hurtigst muligt og får virkning fra den 1. november 2020.

Lovforslag som fremsat

Lovforslag som vedtaget


---
Denne artikel er lavet automatisk baseret på dokumenter fra Folketinget. Altinget tager forbehold for eventuelle fejl i teksten.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Peter Hummelgaard

Justitsminister, MF (S)
cand.jur. (Københavns Uni. 2012)

0:000:00