Se pressemødet: Regeringen lancerer kæmpe hjælpepakke til erhvervslivet

TV: Statsministeriet holdt søndag pressemøde om en ny trepartsaftale, "der skal hjælpe lønmodtagerne" under coronakrisen. Pakken indeholder blandt andet en helt ny mulighed for, at staten dækker lønudgifter for medarbejdere, der ellers ville blive fyret.

Mads Outzen

Efter en helt usædvanlig hurtig runde af trepartsforhandlinger præsenterede regeringen søndag en stor hjælpepakke til erhvervslivet. Den blev lagt frem ved et pressemøde, hvor både arbejdsgivernes og lønmodtagernes organisationer også deltog. 

Pakken betyder blandt andet, at private virksomheder under bestemte forudsætninger kan få dækket en del af deres lønudgifter af staten for medarbejdere, som ellers ville være blevet afskediget. På den måde forsøger regeringen og arbejdsmarkedets parter at begrænse antallet af mennesker, der vil miste deres job som følge af coronakrisen.

"Lad være med at fyre medarbejderne. Hold igen med fyresedlerne," lød det direkte fra statsminister Mette Frederiksen (S) på pressemødet. 

Pakken gælder især større virksomheder, men statsministeren oplyste, at regeringen nu arbejder videre med en plan for, hvordan selvstændige og mindre virksomheder kan få hjælp til at klare sig gennem krisen.

På pressemødet forsvarede Mette Frederiksen også beslutningen om at indføre indrejseforbud for udenlandske statsborgere. Hun pegede på, at mange andre lande har indført forskellige grader af grænsekontrol og slog fast, at det er en politisk beslutning.

"Hvis vi skal afvente evidensbaserede beslutniger i forhold til corona, så kommer vi ganske enkelt for sent," sagde hun og tilføjede:

"Når vi beder danskerne om at træffe en række foranstaltninger i deres eget liv, så synes jeg egentligt, det giver sig selv, at hvis vi ikke gør noget ved rejsemønsteret ind og ud af Danmark, så risikerer vi at underminere den strategi."

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00