S-formand vil løse mangel på arbejdskraft med job til bachelorer

Mette Frederiksen på DI-Topmøde 2017, hvor den Socialdemokratiske formand lancerede jobs til ufærdige ingeniører. 

PRØVEBALLON: Mette Frederiksen testede en ny idé af på danske virksomhedsledere til DI-topmøde. "Lad ingeniører arbejde efter deres bacheloruddannelse, vi kan kalde det kandidatjobs." 

Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, lod en prøveballon flyve på DI-topmødet, som foregår i disse dage og samler toppen af dansk erhvervsliv.

"Jeg vil gerne lægge en ny idé på bordet, og jeg vil ikke påstå, at den er fuldstændig færdig og fikset," sagde S-formanden.

"Når vi nu ved, at vi har en kæmpe mangel på ingeniører, ikke mindst der hvor produktionsvirksomhederne ligger et stykke væk fra uddannelsesinsitutioner, og vi samtidigt har en masse ingeniørstuderende, som er rigtigt dygtige," indledte Mette Frederiksen.

"Hvad så med, at de efter deres bachelor fik lov til at gå ud og arbejde i jeres virksomheder?" spurgte Mette Frederiksen forsamlingen af danske virksomhedsledere. 

Hun forklarede, at det forslag, hun har i tankerne, skal indeholde et retskrav for de studerende på at kunne vende tilbage til deres uddannelse, og at de studerende vil kunne få merit for de erfaringer, de har fået på arbejdsmarket. 

Det var det helt nye, forklarede Mette Frederiksen. Hun forslog selv et navn til ordningen: "Kandidatjobs".

Men navnet var ikke afgørende.

"Det afgørende er, at vi på Christiansborg forstår og håndterer den arbejdskraftsmangel, mange af jer møder her og nu," sagde hun til forsamlingen.

Se uddrag fra Mette Frederiksen tale i videoen ovenfor. 

Forrige artikel Eksperter måber over forslag: Vil tvinge ATP til at investere i Danmark Eksperter måber over forslag: Vil tvinge ATP til at investere i Danmark Næste artikel Ny bestyrelsesformand på plads hos Dansk Industri Ny bestyrelsesformand på plads hos Dansk Industri