Nyt lovkatalog: Her er Troels Lunds køreplan

LOVPROGRAM: Et omdiskuteret forslag om et nyt opholdskrav for optjening af dagpengeret samt en ny karantæneordning til bandekriminelle er en del af lovprogrammet for beskæftigelsesministeren inden et kommende valg.

Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Simon Lessel

Der venter et travlt efterår og forår for beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen, når man kaster et blik ned over den del af lovprogrammet, der vedrører beskæftigelsesministerens resortområde.

De store temaer i lovprogrammet er allerede velkendte skikkelser. I kort form er temaerne: Nyt opholdskrav for dagpengeret, lov om aktiv beskæftigelsesindsats og en tre-årig karantæneordning fra offentlige ydelser til dømte bandekriminelle.

Omdiskuteret opholdskrav og bandekarantæner
I oktober skal lovforslaget om det nye opholdskrav for optjening af dagpengeret stå sin prøve. Lovforslaget går i alt sin enkelthed ud på, at man skal have opholdt sig i Danmark eller et andet EØS-land i syv ud af otte år, hvis man skal have ret til dagpenge. Lovforslaget er en udløber af skatteaftalen mellem regeringen og Dansk Folkeparti fra februar, og det nye opholdskrav skal være med til at finansiere skatteaftalen.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00