Debat

Debat: Vikarbureauerne er blevet blåstemplet af branchen

DEBAT: Vikarbranchen har vist sig at kunne være en smutvej til arbejdsmarkedet for de dimittender, der står uden job og som brænder for at komme ud for at vise deres værd, skriver Nima Astanehdost, administrerende direktør i Randstad.

Mange med anden etnisk oprindelse har vanskeligt ved at finde fodfæste på arbejdsmarkedet. Og disse bruger ligeledes vikarbranchen som en vej til at komme indenfor, og det lykkes faktisk rigtig mange gange, skriver Nima Astanehdost.
Mange med anden etnisk oprindelse har vanskeligt ved at finde fodfæste på arbejdsmarkedet. Og disse bruger ligeledes vikarbranchen som en vej til at komme indenfor, og det lykkes faktisk rigtig mange gange, skriver Nima Astanehdost.Foto: colourbox.com
Kristian Tolbøll
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Nima Astanehdost
Administrerende direktør i Randstad

Det er med stolthed, at man kan læse Arbejderbevægelsens Erhvervsråds netop offentliggjorte analyse af, at flere kontanthjælpsmodtagere finder jobs gennem vikarbureauerne.

Det vidner alt andet lige om, at 225 timers reglen har virket, om at det i dag er blevet langt mere acceptabelt at arbejde som vikar samt ikke mindst, om at der efter flere års kamp er ved være luget ud i forhold til de brodne kar, der har floreret i branchen. En medvirkende årsag til sidstnævnte er helt sikkert vikarloven, som blev vedtaget for fire år siden.

Vikarbranchen kan være en smutvej
Men der er mere lys for enden af tunnelen, for vi oplever tydeligt, at et vikariat i dag ikke kun bliver betragtet som en sidste udvej, hvis ikke man kan finde arbejde. Vikararbejde er langt mere.

Fakta
Deltag i debatten!
Send dit indlæg til [email protected]

Mange dimittender står uden job og brænder for at vise deres værd på arbejdsmarkedet, men de bliver ikke altid lukket ind i virksomhederne, fordi de ikke har den fornødne erfaring. Som følge heraf har mange nyuddannede fundet ud af, at der gennem vikarbranchen er en smutvej til arbejdsmarkedet.

Mange med anden etnisk oprindelse har vanskeligt ved at finde fodfæste på arbejdsmarkedet. Og disse bruger ligeledes vikarbranchen som en vej til at komme indenfor, og det lykkes faktisk rigtig mange gange.

Arbejdsmarkedet er under forandring i disse år, og vikarbranchen vil helt sikkert være med på vognen, og det gælder indenfor alle fagområder, herunder højt- som lavtuddannet – vi glæder os til fremtiden.

Nima Astanehdost
Administrerende direktør i Randstad

Mange seniorer oplever at miste deres arbejde i en sen alder. De føler samtidig, at de har masser at byde ind med, men afvises af virksomhederne – konsekvensen heraf er, at flere med succes søger arbejde i gennem vikarbranchen.

Randstad har gennem en årrække været SKI-leverandør, og også her er der sket en markant udvikling. For det er helt tydeligt, at stat og kommune har fået øjnene op for denne arbejdsmarkedsmodel. Og det gælder ikke kun i forhold til de lettere administrative opgaver. Det er også i forhold til kandidater i form af jurister, der skal varetage diverse sagsbehandlings funktioner.

Arbejdsmarkedet er under forandring i disse år, og vikarbranchen vil helt sikkert være med på vognen, og det gælder indenfor alle fagområder, herunder højt- som lavtuddannet – vi glæder os til fremtiden.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00