Regeringen vil fastholde begrænset jobindsats, mens flertal kræver fuld genåbning

JOBINDSATS: Museer, biografer og forlystelsesparker må genåbne, men ledige må tilsyneladende stadig ikke komme i løntilskud eller virksomhedspraktik. Aftale om udvidet genåbning sikrer dog fysisk åbning af jyske og fynske jobcentre.

Sidste uges aftale om udvidelse af genåbningens fase 2 gør det muligt for jyske og fynske jobcentre at slå dørene op. Beskæftigelsesindsatsen vil dog fortsat være begrænset
Sidste uges aftale om udvidelse af genåbningens fase 2 gør det muligt for jyske og fynske jobcentre at slå dørene op. Beskæftigelsesindsatsen vil dog fortsat være begrænsetFoto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Søren Elkrog Friis

Biografer, gymnasier, museer og højskoler må slå dørene op fra onsdag i denne uge, men ledige må ikke komme i virksomhedspraktik eller løntilskud for at forbedre deres jobchancer.

Et flertal i Folketinget ærgrer sig over, at regeringen tilsyneladende holder fast i en begrænset genåbning af beskæftigelsesindsatsen, når store dele af det øvrige samfund nu genåbner.

"Det er pjattet, helt ærligt. Regeringen har låst sig fast på en digital løsning, men jeg kan slet ikke se logikken eller den sundhedsfaglige begrundelse for at holde så meget igen," siger Bent Bøgsted, der er beskæftigelsesordfører for Dansk Folkeparti.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00