Regeringen og DA forsvarer akutjobordningen

AKUTJOB: Flere fagforbund har kaldt akutjobordningen en fiasko, ligesom EL og DF har skudt ordningen ned. Men det er forfejlet, mener ordførerne fra regeringspartierne. Også DA forsvarer aftalen.
Regeringspartiernes arbejdsmarkedsordførere mener ikke, at man kan kalde akutjobordningen en fiasko.
Regeringspartiernes arbejdsmarkedsordførere mener ikke, at man kan kalde akutjobordningen en fiasko.Foto: Colourbox

Vi har aldrig fremstillet akutjobordningen som et initiativ, der hjælper alle langtidsledige i beskæftigelse.

Nadeem Farooq (R)
Arbejdsmarkedsordfører

Kritikken af regeringens akutjobordning er taget til i styrke efter, det onsdag kom frem, at der i årets to første måneder er knap 10.000, der har mistet deres dagpengeret. Ordningen er af fagbevægelsen især blevet kritiseret for ikke at hjælpe de ufaglære langtidsledige.

Men det er en forfejlet opfattelse, lyder det fra ordførerne fra de tre regeringspartier. Ifølge dem har akutjobordningen været en succes indtil videre, selvom de påpeger, at det endnu er for tidligt at evaluere fyldestgørende på ordningen, som først ophører 1. juli.

"Vi kan konstatere, at der er slået langt flere akutjob op end forventet, og det er nu engang forudsætningen for, at de langtidsledige kan søge dem. Vi skal selvfølgelig holde øje med, hvor mange af de langtidsledige der får et job som følge af aftalen. Det må vi se, når vi har de endelige tal," siger arbejdsmarkedsordfører for Socialdemokraterne Leif Lahn Jensen.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00