Debat

Replik: 3F skaber unødig frygt hos gastronomielever

REPLIK: 3F har skrevet et indlæg uden bund i virkeligheden, og det er både undrende og ærgerligt, for det risikerer at skabe unødig bekymring hos gastronomieleverne, skriver Jimmi Ludvigsen.

Gastronomieleverne behøver ikke at være bange for, at de ikke kan finde en læreplads, skriver Jimmi Ludvigsen fra Aarhus Tech.
Gastronomieleverne behøver ikke at være bange for, at de ikke kan finde en læreplads, skriver Jimmi Ludvigsen fra Aarhus Tech.Foto: /Scanpix Denmark/Ida Marie Odgaard
Anders Brønd Christensen
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Jimmi Ludvigsen
Konsulent, Aarhus Tech

Jeg har med stor overraskelse læst Tina Møller Madsens indlæg i Altinget 1. februar, 3F: Trods mangel på faglærte kokke kan elever ikke få lærepladser.

Indlægget giver et billede af en virkelighed, jeg slet ikke kan genkende, da vi på Aarhus Tech oplever mangel på gastronomelever, og at virksomhederne har svært ved at få kvalificerede ansøgere til praktikpladserne.

I mit arbejde som konsulent får jeg dagligt henvendelser fra restauratører, som mangler elever, og jeg slår de ledige praktikpladser op på Facebook og på vores jobopslagstavle.

Fakta
Deltag i debatten!
Skriv til [email protected]

Praktikpladstilbuddene omfatter både smørrebrøds-, catering- og kokkespecialet.

Antallet af gastronomelever i uddannelsesaftale har på landsplan ligget nogenlunde stabilt de seneste tre år, hvor andelen af elever i skolepraktik i samme periode er mere end halveret – fra cirka 300 elever 1. februar 2015 til 117 elever 1. februar 2018.

På baggrund af indlægget om de manglende praktikpladser kan unge og deres forældre måske blive bekymrede for, om gastronomvejen er den rigtige at gå.

Jimmi Ludvigsen
Konsulent, Aarhus Tech

Unødvendig bekymring
Skolepraktik tilbydes elever, som i direkte forlængelse af et afsluttet grundforløb ikke har fået en uddannelsesaftale. Skolepraktikken træder i stedet for virksomhedsoplæringen, indtil det lykkes eleven at få en aftale i en virksomhed.

På baggrund af indlægget om de manglende praktikpladser kan unge og deres forældre måske blive bekymrede for, om gastronomvejen er den rigtige at gå.

Det vil i aarhusområdet være en helt unødvendig bekymring at få kun en måned før eleverne skal vælge fagretning på erhvervsuddannelsens indledende grundforløb.

Som en bonusinformation kan nævnes, at det ikke kun er virksomhederne inden for gastronomiområdet, som har udfordringer med at finde elever.

Det samme forhold gør sig gældende inden for uddannelserne som ernæringsassistent og gourmetslagter.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00